23 жовтня в Малоперещепинській об`єднаній територіальній громаді спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували розповсюдження агітаційних матеріалів кандидата на посаду сільського голови Наталії Двірник. Листівка не містила  вихідних даних. За фактом порушення спостерігачі ОПОРИ викликали поліцію.

Відповідно до пункту 2 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори», друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється.

Спостерігачі ОПОРИ викликали поліцію, щоб написати відповідну заяву. В очікуванні правоохоронців Наталія Двірник, розмовляючи по телефону, «зняла» з дошки оголошення агітаційний матеріал.

Після приїзду на місце події поліції спостерігачі ОПОРИ написали заяву щодо виявленої у Малоперещепинській об`єднаній територіальній громаді агітації без вихідних даних.

Наголошуємо, Громадянська мережа ОПОРА відокремлено від політичних партій та виборчих комісії здійснює громадське спостереження за виборчим процесом, об`єктивно висвітлює події, що відбуваються під час виборчих кампаній, а також реагує на виявленні порушення.

Додамо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів–(044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Дар`я Черкашина,

координаторка громадського спостереження у Полтавській області

тел.:099 674 45 65

email: [email protected]

Веб-сайт|Фейсбук |Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.