Представники Чернівецького обласного осередку політичної партії «БПП «Солідарність» заявили, що представники Радикальної партії Олега Ляшка використовують адмінресурс для проведення агітаційних зустрічей з народним депутатом Василем Амельченком в місті Кіцмань.

Таке повідомлення було розміщене на сторінці у соціальній мережі Facebook «Солідарність Чернівецька область». Зокрема: «Сьогодні до Чернівецької територіальної організації Партії «БПП «Солідарність» стурбовані батьки учнів Кіцманської гімназії надіслали скріншоти переписки, з якої видно, що Радикальна партія Олега Ляшка, як партія представлена у керівництві обласної ради не гребує адміністративним ресурсом, у добровільно-примусовому порядку скликає батьків та вчителів на зустріч із нардепом від Радикальної партії Олега Ляшка Василем Амельченком.

Наша партійна організація вважає неприпустимим, що освітяни досі використовують радянські методи примусового збору людей на заходи, а колишній керівник департаменту освіти Чернівецької ОДА та екс-представник Партії регіонів Михайло Бауер разом з депутатами Радикальної партії Ляшка використовують адмінресурс для агітації у школах та дитсадках».

News Chernivtsi 24.10.2017 liashko 1

Представниця Радикальної партії Олега Ляшка, перша заступниця голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька у коментарі спостерігачам ОПОРИ зазначила, що наведена в повідомлені інформація не відповідає дійсності, і що представники «БПП «Солідарність» розповсюджують подібні повідомлення з метою реклами своєї політичної сили перед виборами в ОТГ.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що статею 60 Закону України «Про місцеві вибори» передбачено обмеження щодо ведення передвиборчої агітації. Зокрема, у частині 1 зазначено, що участь у передвиборній агітації забороняється:

1) особам, які не є громадянами України;

2) органам державної влади, органам влади Автономної Республіки Крим, органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам;

3) у робочий час посадовим та службовим особам органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом;

4) військовослужбовцям, крім випадків, коли відповідна особа є кандидатом;

5) членам виборчих комісій протягом строку повноважень відповідних виборчих комісій;

6) громадянам України через іноземні засоби масової інформації, що транслюються на територію України.

Додамо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт|Фейсбук |Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.