Голови та секретар дільничних виборчих комісій Бутенківської об’єднаної територіальної громади на Полтавщині відмовились працювати на керуючих посадах.

13 жовтня Кобеляцька районна територіальна виборча комісія утворила дільничні виборчі комісії Бутенківської об’єднаної територіальної громади (згідно частини 1 статті 23 Закону України «Про місцеві вибори»).  Перші засідання відповідних ДВК також пройшли вчасно, у визначений Законом термін (частина 2 статті 27 Закону, не пізніш як на другий день з дня утворення ДВК).

Однак після першого засідання троє голів дільничних виборчих комісій написали заяви про складення повноважень, при цьому, деякі з них  зазначали, що хочуть працювати лише членами комісії.

Так, голова ДВК №530275 Олена Мохунь написала заяву, де відмовляється від посади голови, натомість хоче працювати членом виборчої комісії. Також заяву про відмову від посади написала голова ДВК №530274 Світлана Ладатко. Відмовилась від своїх обов’язків і секретар ДВК №530274 Надія Ткач. Крім цього, заяву про складення повноважень подала голова ДВК №530276 Галина Фещенко (суб`єкт подання - «Народний фронт»).

Зазначимо, що голови дільничних виборчих комісій були призначені на керівні посади за поданням кандидатів у депутати.

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 29 Закону України «Про місцеві вибори», повновадження члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково у зв’язку з особистою заявою про складення повноважень члена комісії.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів–(044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Дар`я Черкашина,

координаторка громадського спостереження за виборами у Полтавській області

тел.:099 674 45 65

email: [email protected]

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.