5 жовтня завершилась реєстрація кандидатів у депутати та кандидатів на посаду сільських, селищних та міських голів майбутніх об’єднаних територіальних громад. В чотирьох громадах Київської області зареєстровано 21 кандидат на посаду голови ОТГ, з них за партійними поданнями - 5, а решта 16 кандидатів самовисуванці. Серед кандидатів присутні чинні голови сільських рад та депутати районних рад. В окремих громадах присутні кандидати з однаковими прізвищами.

Найбільше кандидатів на посаду голови зареєструвалося в Медвинській ОТГ - 9, з яких - 2 жінки і 7 чоловіків. Серед зареєстрованих кандидатів присутній колишній голова Медвинської сільської ради - Ігнатій Сергієнко, який склав повноваження за станом здоров’я за 3 місяці до оголошення виборчого процесу. Окрім того серед претендентів на посаду голови є кандидат з таким самим прізвищем - Володимир Сергієнко. Також свою кандидатуру висунула нинішня виконуюча обов’язки голови Медвинської сільської ради - Світлана Плаксун.

Єдиним кандидатом за партійним поданням є Галина Штефієнко - представник політичної партії “Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка”. Михайло Божок, будучи головою районного осередку Радикальної партії Олега Ляшка, подав свою кандидатуру на посаду голови Медвинської  ОТГ шляхом самовисування.

Окрім перелічених вище, на посаду голови балотуються ще 4 кандидати-самовисуванці: Віталій Репецький, Максим Соседка, Сергій Мірошник, Олександр Березовий.

Всього три кандидати зареєстровано у Фурсівській ОТГ, двоє з яких самовисуванці з однаковим прізвищем. Зокрема чинний голова села Фурси - Микола Фурсенко, інший кандидат -  Любов Фурсенко. Третій кандидат Надія Кравченко зареєстрована за поданням политичної партії “ВО Батьківщина”

Дівичківська ТВК на посаду голови ОТГ зареєструвала  4 кандидати. Балотується, як самовисуванець, сільський голова села Стовп’яги - Тимофій Девко.  Одним із кандидатів є чинний депутат районної ради - Сергій Шаменко, який висувається за партійним поданням ВО “Свобода” та є головою Переяслів-Хмельницького районного осередку партії. Також подання вніс Ігор Подолян, який напередодні склав повноваження голови Дівичківської ТВК, до складу якої входив за поданням БПП “Солідарність”. Наразі він балотується шляхом самовисування. Четвертий кандидат Віктор Коптило – також самовисуванець.

5 Кандидатів на посаду голови ОТГ було зареєстровано Великодимерської селищною виборчою комісією. 3 самовисуванці, серед яких чинний селищний голова Великої Димерки - Анатолій Бочкарьов, Микола Ячник, котрий посів друге місце на місцевих виборах 2015 року, та Анатолій Васюк. Крім того, зареєстровано 2 кандидати від політичних партій: від об’єднання “Самопоміч” на посаду селищного голови балотується Анастасія Нікуліна, а від ВО “Свобода” депутат Броварської районної ради Ірина Столяр.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до ч.3 ст.47 Закону України “Про місцеві вибори” до 10 жовтня включно територіальна виборча комісія може скасувати рішення про реєстрацію кандидата у випадку виявлення порушень вимог закону або отримання від кандидата заяви про відмову балотуватись.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.