4 жовтня о 24:00 завершилась реєстрація кандидатів на посаду депутатів рад та голів населених пунктів. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА в Донецькій області дізнались у голів територіальних виборчих комісій, скільки кандидатів було висунуто в Званівській та Андріївській громадах.

За словами голови Званівської сільської виборчої комісії Олександра Кондратюка, на посаду сільського голови зареєстровано 3 особи, а кандидатами в депутати до сільської ради стали 68 осіб. Серед кандидатів на посаду сільського голови є по одному представнику «БПП «Солідарність» та ВО «Батьківщина», а також один самовисуванець. Кандидатами в депутати Званівської сільської ради зареєструвались 25 самовисуванців представники таких політичних партій: по 14 осіб від «БПП «Солідарність» та ВО «Батьківщина», Аграрна партія України та «Наш край» - 8 та 7 осіб відповідно.

Як повідомила голова Андріївської сільської виборчої комісії Віра Білобрид, на посаду сільського голови зареєструвалось 2 кандидати, а  кандидатами в депутати сільської ради виявили бажання стати 55 осіб. Кандидатами на посаду сільського голови стали самовисувнець та представник партї «БПП «Солідарність». Серед кандидатів у депутати сільради по 14 представників «БПП «Солідарність», ВО «Батьківщина», «Наш край», по 6 осіб від Радикальної партії Олега Ляшка та самовисуванців, а також один представник Аграрної партії України.

Нагадаємо, що відповідно до календарного плану ЦВК, подання до ТВК документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови триватиме до 24:00 4 жовтня включно.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.