Під час утворення територіальних виборчих комісій та проведення ними першого засідання Громадянська мережа ОПОРА не зафіксувала значної кількості порушень виборчого законодавства. Разом з тим через неузгодженість Закону України «Про місцеві вибори»  із іншими законами виборчий процес ускладнюється правовою невизначеністю цілої низки важливих процедур. Про це під час прес-конференції 29 вересня розповіли координаторка виборчих та парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська та аналітик ОПОРИ Олександр Клюжев

29 жовтня 2017 року відбудуться перші вибори у 201 об’єднаній територіальній громаді. Виборчі процеси офіційно розпочалися 09 вересня і охоплюють територіальні громади в усіх без виключення областях України.

Як зазначила Айвазовська, найбільша кількість перших виборів у об’єднаних громадах відбувається у Дніпропетровській (19) та Волинській (19) областях, натомість у Закарпатській  та Миколаївській областях - лише у одній громаді. Виборчий процес відбувається у 25 міських громадах, 115 сільських громадах, 61 селищній громаді. У 25 містах оберуть 674 депутатів відповідного рівня, натомість в усіх територіальних громадах сільського та селищного рівнів буде обрано 3 832 депутати. Крім того, у кожному місті, селі, селищі буде обрано відповідного міського, сільського, селищного голову (загальна кількість посад – 201).

«Спостерігачі ОПОРИ забезпечують незалежне і позапартійне спостереження на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах, охоплюючи моніторингом кожну з них. У територіальних громадах працює 69 довготермінових спостерігачів, до яких безпосередньо перед початком голосування приєднають короткотермінових спостерігачів. Спостерігачі ОПОРИ не зафіксували значної кількості порушень виборчого процесу під час внесення місцевими організаціями політичних партій кандидатур до складу ТВК, процедур жеребкування та утворення відповідних виборчих комісій.  Зафіксовані порушення стосувалися окремих ТВК і не мали масового або типового характеру», - сказала вона.

За словами Олександра Клюжева, найбільшу кількість кандидатур до складу ТВК подали парламентські політичні партії (80% від загальної кількості подань). Серед них місцеві організації «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та ВО «Батьківщина», при цьому політичні сили претендували на представництво у майже всіх ТВК.  Найменшу кількість подань серед парламентських політичних сил здійснили місцеві організації «Опозиційного блоку» та Об’єднання «Самопоміч», при цьому  ці партії не претендували на представництво у 45% ТВК.

«Чим цікаві ці дані щодо формування територіальних виборчих комісій? Тим, що вони засвідчують високу зацікавленість місцевих організацій політичних партій у виборчому процесі. Ми маємо багато прикладів, коли навіть сільські і селищні виборчі комісії формуються у максимальному складі за наявності подань фактично від усіх активних на загальнонаціональному рівні політичних партій. Це, звісно, не всі комісії, але безумовно їх наявність і така велика кількість засвідчує, що місцеві організації політичних партій на загальнонаціональному рівні вже розглядають вибори в об’єднаних територіальних громадах не просто як формальний процес децентралізації, а як частину загальнонаціональної політичної боротьби», - сказав Клюжев.

За підрахунками ОПОРИ, усі без виключення місцеві організації політичних партій подали до складу ТВК майже 2 950 кандидатур, при цьому ОПОРА не зафіксувала масові випадки їх відхилення районними виборчими комісіями. Натомість, як зазначають експерти ОПОРИ, правоохоронні органи повинні детально вивчити інформацію про підробку підписів у документах, які засвідчували готовність громадян брати участь у роботі виборчої комісії від конкретної місцевої організації політичних партій.

Також ОПОРА зібрала інформацію про перші засідання 195 з 201 територіальних виборчих комісій, де восени відбуватимуться перші місцеві вибори. Майже всі виборчі комісії (а саме 97%) дотрималися законних строків щодо проведення першого засідання ТВК і складання присяги їхніми членами.  Спостерігачі виявили, що лише 6 ТВК (3% від загальної кількості) через низьку організаційну спроможність провели свої засідання після 18-го вересня, останнього допустимого дня для проведення першого засідання.  Зокрема, це виборчі комісії Соколівської сільської об’єднаної територіальної громади, Курненської сільської об’єднаної територіальної громади (обидві – Житомирська обл.), Фурсівської сільської об’єднаної територіальної громади (Київська обл.), Юр’ївської селищної об’єднаної територіальної громади (Дніпропетровська обл.), Росошанської сільської об’єднаної  територіальної громади і Староприлуцької сільської об’єднаної територіальної громади (обидві – Вінницька обл.).

Спостерігачі ОПОРИ не зафіксували фактів присутності сторонніх осіб, зокрема службових і посадових осіб органів публічної адміністрації чи представників політичних партій (не членів комісії) на перших засіданнях територіальних виборчих комісій.  Випадків тиску на членів ТВК з боку представників органів державної влади чи місцевого самоврядування виявлено не було.

За словами Клюжева, з початку виборчого процесу адміністративні суди розглянули 4 виборчих спори, предметом яких стало оскарження рішень, дій, бездіяльності територіальних виборчих комісій. Слід відзначити, що при розгляді цих справ суди в цілому правильно застосовували норми матеріального та процесуального законодавства.

Ольга Айвазовська додала, що процес  організації і проведення виборів ускладнюється правовою невизначеністю цілої низки важливих виборчих процедур, яка була викликана неузгодженістю Закону України «Про місцеві вибори»  із іншими законами. Зокрема, законодавство щодо утворення територіальних громад передбачає можливість об’єднання громад, які входять до складу різних районів. Законодавче врегулювання питань об’єднання територіальних громад не супроводжувалось  необхідними змінами до виборчого законодавства. У разі проведення виборів у громадах, які складаються з частин декількох суміжних районів, виборче законодавство не дозволяє чітко визначити, місцеві організації якого району наділені правом висувати кандидатів або брати участь у формуванні виборчих комісій.  Правова невизначеність важливих виборчих прав або процедур не лише створює ризики їх порушення або практичні складнощі, а й може знизити суспільну легітимність виборчого процесу або провокувати конфлікти.

«Це наймасштабніша виборча кампанія перших виборів у об’єднаних громадах за весь період часу. Друге: роль Верховної Ради є вкрай важливою сьогодні. Вони не повинні ігнорувати неузгодженості нових законів, які приймались в межах потреб децентралізації і проведення виборчого процесу, і того, що стосується виборчих процедур сьогодні. І активна участь парламентських партій в адмініструванні виборів через висування своїх кандидатів у виборчі комісії різного рівня є не просто правом, а обов’язком. Тому ті партії, які проігнорували окремі регіони, ставлять сьогодні під питання тезу щодо необхідності великих квот для парламентських партій в будь-якому виборчому процесі», - додала Айвазовська. 

На основі проміжних результатів  спостереження за першими місцевими виборами, які відбудуться 29 жовтня 2017 року, ОПОРА виробила ряд рекомендацій для Центральної виборчої комісії (здійснення контролю за однаковим застосуванням виборчого законодавства територіальними виборчими комісіями, запровадження ефективних каналів комунікації із ТВК), Верховної Ради України та Комітетів Верховної Ради (забезпечення правової визначеності виборчого процесу на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах, повернення до виконання попередніх зобов’язань щодо проведення повноцінної виборчої реформи та удосконалення виборчих процедур), територіальним виборчим комісіям (надання пріоритету виборчим правам громадян) та правоохоронним органам (забезпечення ефективного моніторингу та фіксації порушень законодавства на виборах, проведення тематичного навчання для співробітників правоохоронних органів).

Читайте також: 

ПРОМІЖНИЙ ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ СПОСТЕРЕЖЕННЯ ОПОРИ НА ПЕРШИХ МІСЦЕВИХ ВИБОРАХ В ОБ’ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАДАХ 29 ЖОВТНЯ 2017 РОКУ (ВЕРЕСЕНЬ – 2017)