Про те, коли починати готуватись до опалювального сезону та як зробити це правильно громадські активісти говорили цього тижня у Дніпрі.

У вівторок, 16 травня, у лекційній залі Дніпровської Центральної міської бібліотеки представники Громадянської мережі ОПОРА провели інформаційну зустріч, присвячену заходам термомодернізації у багатоповерхових будинках.

Зараз, коли надворі нарешті потеплішало, а опалювальний сезон добіг кінця і цифри у платіжках за спожиті комунальні послуги помітно зменшились, ОПОРівці радять городянам саме зараз спрямувати свої зусилля на підвищення енергоефективності власної оселі. До цього стимулює не лише зношеність більшості будівель, а й високі тарифи.

Місцевий координатор житлово–комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА розповів учасникам зустрічі про основні заходи, необхідні для модернізації житла. Мова йде про ремонт покрівлі, утеплення технічних поверхів та фасаду, облаштування енергоефективними вікнами місць загального користування, перехід на енергозберігаюче освітлення тощо.

«Кожен із запропонованих видів робіт – недешевий проект. Але в нашому місті діє ряд програм, які дозволяють мешканцям висоток отримати фінансову підмогу для проведення бажаного ремонту», – зазначив координатор.

Зацікавленим учасникам зустрічі представник ОПОРИ нагадав, що на грошову підтримку для реновації житла можуть розраховувати мешканці, які перейшли до самостійного обслуговування будівлі шляхом створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Адже саме для такої категорії населення успішно функціонує урядова програма «теплі кредити», конкурс міні-проектів від Дніпропетровської ОДА та міська програма співфінансування енергоефективних заходів.

Для детального ознайомлення з особливостями реалізації енергоефективних заходів активісти надали присутнім інформаційні буклети, розроблені Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.