20 січня у приміщенні Деснянського центру зайнятості у місті Києві відбулась інформаційна зустріч на тему «Енергоефективність – крок до економії», яку організували активісти Громадянської мережі ОПОРА.

З присутніми говорили про способи управління власним житлом, місцеві та державні програми з термомодернізації будівель та розглянули дієві поради економії енергоресурсів.

«Жителі багатоквартирного будинку є його співвласниками: їм належить не тільки їхня квартира, а й на правах спільної власності – стіни, дах, підвал, прибудинкова територія, – розповіла місцевий координатор енергетичних та житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Аліна Брезіцька. – Закон передбачає три шляхи управління багатоквартирним будинком. Відповідно до першого ви можете організовувати збори з будь-яких актуальних питань і приймати рішення. Але такий варіант реально реалізувати в будинках з невеликою кількістю жителів. Другий – обрати управителя (компанію) та укласти з ним договір на обслуговування. Та третій – створити ОСББ. Об’єднання власників багатоквартирного будинку дає можливість залучити додаткові кошти на заходи з енергоефективності».

20 01 17 05

Також експерт наголосила, що для осіб, які не мають постійної роботи або шукають нове місце для реалізації, ОСББ відкриває можливість створення нових робочих місць, зокрема голови об’єднання, бухгалтера, двірника тощо. Крім того, розвивається сфера, пов’язана з реалізацією енергоефективних заходів та «зеленою» енергетикою.

Наостанок активісти ОПОРИ закликали пам’ятати прості правила економії: вимикати світло та воду, користуватись лише енергоефективними приладами класу А+ та А++, адже з 1 березня 2017 року на українців чекає чергове підвищення тарифів на електроенергію.

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.