І на голову, і на депутата Хорошівської селищної ради одночасно балотується кандидат Олександр Сергійович Павлюк, 1979 року народження. Проте на посаду селищного голови він іде від Володарсько-Волинської районної організації політичної партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП", а у депутати – від Хорошівської районної організації політичної партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП".

zhytomyt 18 12

zhytomyt 18 12 2

Зауважимо, що 4 лютого 2016 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про перейменування окремих населених пунктів та районів», відповідно до якої селище міського типу Володарськ-Волинський Володарсько-Волинського району перейменоване на селище міського типу Хорошів.

Громадянська мережа ОПОРА зауважує, що ТВК не мала права реєструвати цього кандидата на двох виборах. Такими діями виборча комісія порушила ч. 4 ст. 35 Закону України «Про місцеві вибори», згідно з якою особа не може бути висунута кандидатом у депутати у багатомандатному виборчому окрузі більше ніж до однієї місцевої ради відповідного рівня (більше ніж до однієї обласної, однієї районної, однієї міської, однієї районної в місті ради). Особа, яка висунута кандидатом у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови або старости, не може одночасно бути висунута у будь-яких інших одномандатних, єдиних одномандатних виборчих округах з будь-яких місцевих виборів.

Уразі виявлення порушень виборчого процесу звертайтеся за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Оксана Данильченко,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Житомирській області
Тел. 096 7139129,

Веб-сайт Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.