Спостерігачі Громадянської мережа ОПОРА зафіксували наявність агітаційних матеріалів у приміщенні виборчої дільниці №681251 у селі Марківці.

Агітаційні матеріали кандидата Юрія Криворчука (ВО «Батьківщина») були прибиті степлером до столу, який знаходиться в коридорі виборчої дільниці.

stepler

stepler1

На зауваження спостерігачів ОПОРИ, голова ДВК Іван Жменька повідомив, що зранку цих агітматеріалів не було, і йому не відомо, хто їх розмістив.

В подальшому голова ДВК прибрав ці агітаційні матеріали з приміщення виборчої дільниці.

Відповідно до частини 2 статті 54 Закону України «Про місцеві вибори» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється.

Згідно зі статтею 212-10 Кодексу про адміністративні правопорушення проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом, а так само агітація в день проведення референдуму – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п'ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.