Сьогодні на Чернігівщині відбуваються вибори до шести об’єднаних територіальних громад: Корюківської, Коропської, Сновської, Михайло-Коцюбинської, Іванівської та Носівської.

Загалом, як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, всі дільниці відкрились вчасно та без порушень.

chernigiv 18 grudnya

Однак на ДВК №740364 міста Корюківки голова комісії Любов Савостейко вказувала спостерігачам, де вони мають сидіти, зазаначивши при цьому, що вони повинні спостерігати за процесом саме з визначеного місця.

У відповідь спостерігач Громадянської мережі ОПОРА пояснив голові комісії, що згідно із законодавством він має право пересуватись дільницею та вести спостереження з того місця, яке є зручним.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує суб'єктам виборчого процесу, що офіційний спостерігач від громадської організації має право перебувати на виборчих дільницях під час голосування, спостерігати з будь-якої відстані за діями членів виборчої комісії, у тому числі під час видачі виборчих бюлетенів виборцям і підрахунку голосів, не заважаючи членам виборчої комісії фізично (п. 3 ч. 9 ст. 66 Закону України «Про місцеві вибори»).

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтеся за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттерз

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.