Сьогодні, 11 грудня 2016 року в Чернігівській області відбуваються перші вибори у обєднаних громадах.

У Лосинівці на ДВК 740457 у бюлетенях відсутній кандидат в депутати Руденко Володимир Миколайович, самовисуванець.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що відповідно до частини 3 статті 75 Закону України “Про місцеві вибори”: “Контроль за виготовленням виборчих бюлетенів на підприємствах-виготовлювачах, дотриманням вимог щодо знищення друкарських форм, технічних відходів, поліграфічного браку, помилково виготовлених виборчих бюлетенів здійснюється контрольною комісією, яка утворюється відповідною територіальною виборчою комісією за поданням місцевих організацій політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання, не пізніш як у день затвердження тексту виборчого бюлетеня”.

У Лосинівці ЧЕЛАЙН МЕДІА ГРУП проводить екзит-пол. Зауважимо, що засновником ТОВ “ЧЕЛАЙН МЕДІА ГРУП”  є  Торбєєв Микола Олександрович. На місцевих виборах 2015 року Торбєєв Микола балотувався по територіальному виборчому окрузі №4 з виборів депутатів Чернігівської міської ради від політичної партії “Наш край”. Також пан Торбєєв був помічником народного депутата Козуба Олександра (“Партія регіонів”) у VII скликанні  та є помічником народного депутата Давиденка Валерія, член депутатської фракції ПАРТІЇ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”.

Загалом вибори відбуваються у таких громадах:

  • Батуринська міська об’єднана територіальна громада, Бахмацький район;
  • Остерська міська об’єднана територіальна громада, Козелецький район;
  • Лосинівська селищна об’єднана територіальна громада, Ніжинський район;
  • Мринська сільська об’єднана територіальна громада, Носівський район;
  • Гончарівська селищна об’єднана територіальна громада, Чернігівський район.

Загалом всі ДВК відкрилися вчасно, голосування розпочалося.

Громадянська мережа ОПОРА проводить спостереження на виборчих дільницях на виборах у об’єднаних громадах та повідомлятиме про перебіг виборчого процесу.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтеся за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.