У селі Воронівка Олександрівської селищної об’єднаної громади члени виборчої дільниці №480198 видали виборцю бюлетень без пред’явлення паспорта.

Як прокоментували члени ДВК спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА, вони і так знають в обличчя виборця бабу Катю.

mykolaiv vyborec

Ще один випадок, коли виборець намагався проголосувати без паспорта, був зафіксований на дільниці № 480215 у селі Актове Олександрівської громади. Відреагувавши на зауваження спостерігачів ОПОРИ, дільнична комісія не видала жінці бюлетень. Виборець обурилась і заявила, що більше ніколи не прийде голосувати.

dilnycya

Згідно з частиною 2 статті 3 Закону України «Про місцеві вибори», документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є:

  • паспорт громадянина України;
  • тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).

Також абзац другий частини 7 статті 77 ЗУ «Про місцеві вибори» передбачає пред’явлення документа виборцем при проведені голосування.

Спостерігачі ОПОРИ склали відповідний акт про порушення.

 

За коментарями звертайтеся:

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефек