1 117 кандидатів у депутати  та 62 кандидати у міські, селищні, сільські голови балотуються у 14 громадах, вибори у яких відбудуться 18 грудня поточного року.

Найбільша кількість кандидатів у депутати - 234 - зареєстровано на виборах у Баштанській міській об’єднаній громаді, які проводяться за пропорційною системою в багатомандатному виборчому окрузі за виборчими списками місцевих органів політичних партій із закріпленням кандидатів за територіальними виборчими округами. Найменша кількість кандидатів претендують на депутатський мандат у Нечаянській об’єднаній громаді – 35.

Найбільша кількість кандидатів балотуються у депутати  шляхом самовисування – 509. Серед партій найбільше кандидатів подала місцева організація партії «Батьківщина» - 193, найменше - «Сила людей» - 5.

Найбільше кандидатів претендують на крісло Воскресенського голови громади – 7, найменше – 2 - Кам’яномостівського. Основна кількість серед кандидатів у міські, селищні, сільські голови – самовисуванці. Партія «Батьківщина» подала найбільшу кількість кандидатів – 7, а партії «Народний Фронт», «УКРОП» та Аграрна партія подали лише по одному кандидату.

 
За коментарями звертайтеся:
 
 

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.