Спостерігачами ОПОРИ на Полтавщині виявлені перші випадки використання «чорних технології». В Засульській об’єднаній територіальній громаді зареєстровані кандидати-двійники, а також зафіксований факт розповсюдження інформаційного бюлетеня, спрямованого на зіпсування іміджу кандидата на посаду сільського голови Сергія Бондаренка.

В населених пунктах Засульської об`єднанної громади серед населення розповсюджувалась газета «Слово правди» громадянської організації «Справедлива країна». Газета складається з чотирьох сторінок, на яких містяться матеріали направлені на «очорнення» репутації Сергія Бондаренка. Так, чинного голову Засулля порівнюють зі Сталіним, який, начебто, за допомогою молодиків займається переписом домашніх тварин та птиці задля введення податку на їх утримування. Також автори газети стверджують, що Бондаренко, незважаючи на самовисування, є провладним кандидатом з партійною підтримкою «Солідарності».

via GIPHY

Згідно з частиною 5 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори»: «Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію - суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями».

Крім цього, серед кандидатів зареєстровані троє кандидатів-двійників Сергія Бондаренка. З них двоє повних тезки - Сергії Івановичі Бондаренки, та ще один однофамілець - Андрій Бондаренко. Усі троє не місцеві.

ОПОРА закликає кандидатів до чесної та прозорої боротьби.

За коментарями звертайтеся:

Дар’я Черкашина, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Полтавській області
тел.: +38 099 674 45 65
пошта: [email protected]

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.