24 листопада у Дніпрі відбулася інформаційні зустріч зі студентами 2 курсу групи ОР-22 Автотранспортного технікуму ДВНЗ «НГУ» на тему «Побутова енергоощадність».

Ініціатором проведення заходу став викладач історії та куратор групи Андрій Лобань. На його думку, необхідно доносити до молоді актуальну сьогодні інформацію про енергоощадність. Більшість студентів під час навчального семестру проживає в гуртожитку та не ощадно ставиться до використання електроенергії та води. А це, у свою чергу, призводить до перевикористання планових лімітів.

 

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА навів студентам приклади використання різних ламп освітлення, обґрунтувавши їх ефективність математичними розрахунками. Молодь була здивована статистикою енергоощадності: заміна ламп розжарювання на LED дозволяє економити значні кошти, а для студентів це – у перспективі навіть можливість зібрати потрібну суму на придбання потрібних їм речей.

Долучилась до обговорення і завідуюча бібліотеки Жанна Петрушевська. Вона розповіла про встановлені енергоощадні вікна в читальному залі та порівняла їх з попередніми, через які втрачалося тепло.

«Важливо розповідати про способи заощадження ресурсів молоді. Адже як ми їх навчимо ставитися до електрики, води, тепла – так вони і будуть жити. Правила економії, про які ми сьогодні розповіли, змінять ставлення студентів до побуту, і стануть у нагоді у майбутньому», – підсумував координатор.

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.