5 жовтня у Великому залі херсонського міськвиконкому відбулась інформаційна зустріч для голів об’єднань співвласників багатоповерхових будинків. На зустрічі були присутні представники міської та районних рад, паспортного столу, податкової інспекції, тележурналісти та громадські організації, зокрема Громадянська мережа ОПОРА.

Присутні на заході представники влади відзвітували щодо відповідей на запити, надіслані головами ОСББ, та отримали додаткову порцію питань. Очільників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків цікавило, чи можлива співпраця з паспортним столом, строки оформлення субсидій, як вкласти нові договори щодо газопостачання, як отримати прибудинкові земельні ділянки та провести термомодернізацію.

«Ми пропонуємо створити в соціальних мережах офіційну сторінку «Об’єднання співвласників багатоповерхових будинків місто Херсон» задля обміну досвідом та інформацією, обговорення змін у законодавстві для всіх бажаючих голів ОСББ», – прокоментувала захід голова ЦРО «Берегиня» Ірина Зоря.

«Нажаль, у всіх голів ОСББ одна і та сама проблема: ми не можемо отримати всі документи, а особливо видавати довідки. Тому ми наполягаємо, щоб ЖЕКи віддали картотеку будинків до ЦНАПУ», – голова одного з херсонських об’єднань пані Лідія.

06 10 16 01

«Сьогодні було озвучено багато питань, але не всі вони вирішились. Дуже багато перепон стоїть перед головами ОСББ. Сподіваємося, що влада піде назустріч і допоможе спростити роботу паспортного столу. Адже окрім отримання документів, в ОСББ багато роботи з підготовки до опалювального сезону. Деякі утеплюють будинки, інші замінюють вікна в під’їздах та освітлення. Тому потрібно якомога швидше вирішити питання з видачею довідок», – прокоментувала зустріч місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.