Для досягнення нового рівня життя про альтернативну енергію повинен знати кожен. Саме тому Громадянська мережа ОПОРА 23 серпня провела у Чернігові інформаційну зустріч «Альтернативна енергія ­– здорове майбутнє».

Учасниками заходу стали діти-сироти і діти, позбавлені батьківської опіки. Адже серед них є багато майбутніх винахідників та дослідників. Тож, можливо саме один з учасників зустрічі здивує нас власною розробкою в сфері альтернативної енергетики.

Однією з цілей зустрічі було роз’яснення для діток різниці між відновлюваними та невідновлюваними ресурсами, аби вони розуміли, що вже зараз у світі недостатньо ресурсів для всіх. Для того, щоб дослідити, що саме ми можемо використовувати, учасники зробили декілька вправ, аби визначити власний екологічний слід, та дізналися, як його зменшити.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА розповіла учасникам заходу на приладах різних міст України та Польщі, які існують методи використання альтернативних джерел енергії.

«Альтернативні джерела енергії – наше майбутнє, адже вони дозволяють використовувати невичерпні ресурси. Підростаюче покоління має бути обізнане в цьому, аби в майбутньому їх використовувати. Наразі кожного дня з’являються нові можливості та нові технології, які дозволяють спростити і здешевити технологію виробництва чистої енергії», – зазначила місцевий координатор.

Щоб детально проаналізувати отриману інформацію учасники інформаційної зустрічі отримали матеріали «Чиста енергія – чисте майбутнє», підготовлені в рамкам Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.