16 червня 2016 року працівники Чернігівського відділу поліції ГУНП виявили автомобіль, в якому знаходилися агітаційні матеріали одного з кандидатів у народні депутати України у виборчому окрузі №206.

За словами речника відділу поліції, до Чернігівського відділку поліції надійшла інформація, що на вулиці Шевченка перебуває автомобіль, в якому знаходяться матеріали передвиборчої агітації з можливими порушеннями. На місце виїхали поліцейські Чернігівського відділку. Даний факт зафіксували. Ними було вилучено 175 екземплярів передвиборчої агітації. За даним фактом проводиться перевірка”.

За інформацією Громадянської мережі ОПОРА, виявлені агітаційні матеріали ідентичні тим, які були зафіксовані спостерігачами ОПОРИ під час зустрічі з виборцями кандидата в народні депутати Максима Микитася 15 червня в Чернігівському міському палаці культури (вул. Івана Мазепи, 23). Як раніше повідомляла ОПОРА, агітаційні матеріали були виготовлені з порушенням Закону України “Про вибори народних депутатів України” - не містили відомостей про замовника, установу, що здійснила друк, тираж, та інформацію про осіб, відповідальних за випуск (ч. 7 ст. 69)

Веб-сайт Фейсбук Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.