27 травня ЦВК затвердила склад окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів у виборчому окрузі № 27. Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала попередній досвід роботи членів комісії та їх суб’єкти висування.

Середній вік членів комісії становить 45 років. 22% - жінки, 78% - чоловіки. Всі 18 членів комісії мають вищу освіту. До складу новопризначеної виборчої комісії входять 16 досвідчених членів комісії, які мають попередній досвід роботи в комісія різного рівня, як на керівних посадах, так і рядовими членами. Двоє членів комісії не мають досвіду роботи у виборчих комісіях.

 OVKdosvid

Литвин Олександр Григорович (ФРАКЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ОБ’ЄДНАННЯ САМОПОМІЧ") - голова

1982 рік народження. На місцевих виборах 2015 р. був членом Дніпропетровської міської виборчої комісії від “Об’єднання Самопоміч”. На позачергових парламентських виборах був членом ОВК №28 (м. Дніпропетровськ) від Української платформи “Собор” та ВО “Громада”. Під час позачергових виборів Президента України був членом ОВК № 29 (Дніпропетровськ) від кандидата Михайла Добкіна. У 2012 р. очолював ОВК № 28 від партії “Народно-трудовий союз України”. Під час виборів Президента України 2010 р. був членом ОВК № 29 від кандидата Віктора Януковича.

Баско Андрій Валентинович (ФРАКЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ ВО “БАТЬКІВЩИНА”) - заступник голови

1987 рік народження. Лідер громадської організації “Час молодих”. Був кандидатом в народні депутати від ВО “Батьківщина” на позачергових виборах народних депутатів 2014 р. в ОВО № 27, але зняв свою кандидатуру. Член окружної комісії від Радикальної партії на позачергових виборах народних депутатів 2014 р. в ОВО № 25 (м. Дніпропетровськ), де балотувався Загід Краснов. Входить до орбіти кандидата в народні депутати на нинішніх виборах в ОВО № 27 Загіда Краснова.

Волок Наталія Михайлівна (ФРАКЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК») - секретар

1976 рік народження. На місцевих виборах 2015 р. була членом та заступником голови Дніпропетровської міської виборчої комісії від Блоку Петра Порошенка. На позачергових виборах народних депутатів у 2014 р. була членом ОВК № 28 від Української платформи “СОБОР”. Член ОВК – 2012 р. Під час виборів Президента України 2010 р. була членом ОВК № 26 від кандидата Віктора Януковича.

Климов Тимур Ігорович (ФРАКЦІЯ ПАРТІЇ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА “СОЛІДАРНІСТЬ”)

1982 рік народження. На місцевих виборах 2015 р. був членом обласної виборчої комісії Дніпропетровської області від Блоку Петра Порошенка. У 2014 р. був членом ОВК №25 (м. Дніпропетровськ) під час позарчегових виборів Президента України від кандидата Петра Порошенка та ОВК № 24 (м. Дніпропетровськ) під час позачергових парламентських виборів від Української платформи “СОБОР”.

Єлоєва Ніна Олександрівна (ФРАКЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “НАРОДНИЙ ФРОНТ”)

1959 рік народження. Секретар ОВК №28 на позачергових виборах Президента України 2014р. від Дмитра Яроша. Представляє громадську організацію “Штаб національного захисту Дніпропетровської області” при обласній державній адміністрації Дніпропетровської області. Разом з народним депутатом України Юрієм Березою (фракція “Народний фронт”) та іншими особами є засновницею благодійного фонду “Ми - армія країни”.

2010 р. – заступник голови ОВК, 2014 р. – член ОВК, 2015 р. – член ТВК.

Панченко Андрій Іванович (ФРАКЦІЯ РАДИКАЛЬНОЇ ПАРТІЇ ОЛЕГА ЛЯШКА)

1976 рік народження. На місцевих виборах 2015 р. балотувався до Дніпропетровської обласної ради по списках Радикальної партії Олега Ляшка. Був кандидатом у народні депутати на позачергових виборах 2014 р. в ОВО № 24 (Дніпропетровськ) від партії “Громадська сила”, але зняв свою кандидатуру до дня голосування.

Бакуліна Марія Сергіївна (ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК»)

1988 рік народження. Член обласної виборчої комісії Дніпропетровської області на місцевих виборах 2015 р. від Опозиційного Блоку. 

Абраїмов Микола Олексійович (ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ  "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ АГРАРНЕ ОБ'ЄДНАННЯ "ЗАСТУП")

1950 рік народження. Член обласної виборчої комісії Дніпропетровської області на місцевих виборах 2015 р. від Народно-демократичної партії. Під час позачергових виборів Президента України 2014 р. працював у дніпропетровському штабі Петра Порошенка.

Воронін Іван Миколайович (ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "НАРОДНИЙ ФРОНТ")

1958 рік народження. Деякий час був членом Дніпропетровської міської виборчої комісії на місцевих виборах 2015 р. від Народного Фронту.

Титаренко Валерій Григорович (ПАРТІЯ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ")

1958 рік народження. Був членом ДВК у 1999 році.

Циганко Петро Степанович (ЛІБЕРАЛЬНА ПАРТІЯ УКРАЇНИ)

1954 рік народження. Був громадським помічником народних депутатів Володимира Щербаня (фракція “Наша Україна”, IV скликання) та Михайла Опанащенка (фракція “Партія Регіонів”, VII скликання).

Панченко Тетяна Геннадіївна (ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ  "ЄДИНА КРАЇНА")

1958 рік народження. Востаннє була членом обласної виборчої комісії Дніпропетровської області на місцевих виборах 2015р. від Народного Фронту. На позачергових виборах народних депутатів 2014р. була членом ОВК №24 (Дніпропетровськ) від Партії Регіонів. Перед тим, на позачергових виборах Президента України у 2014р., була заступником голови ОВК №25 (Дніпропетровськ) від кандидата Михайла Добкіна. Ще раніше, на парламентських виборах 2012 року, очолювала ОВК №24 (Дніпропетровськ) від партії “Зелена планета”. Загалом має багаторічний досвід роботи в комісіях різного рівня, зокрема ще в часи Радянського Союзу.

Каширін Ігор Валерійович (ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ  "ГРОМАДЯНСЬКИЙ РУХ УКРАЇНИ")

1983 рік народження. Досвід роботи у виборчих комісіях відсутній.

Саттаров Валерій Азамович (ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ  "НОВА ПОЛІТИКА")

1956 року народження, пенсіонер, член ПП “НОВА ПОЛІТИКА”.

У 2012 році балотувався на посаду народного депутата України у ОВО № 24 від політичної партії “НОВА ПОЛІТИКА”. У 2013 р. Балотувався на посаду депутата обласної ради від політичної партії “НОВА ПОЛІТИКА”.

Досвід роботи у виборчих комісіях відсутній.

Сіріньок Микола Якимович (УКРАЇНСЬКА ПАРТІЯ "ЗЕЛЕНА ПЛАНЕТА")

1953 рік народження.

Дорофєєв Максим Анатолійович (ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ ВО "СВОБОДА")

1977 рік народження. Очолює дніпропетровський міський осередок партії “Свобода”. Був 76 номером у списку ВО “Свобода” на позачергових парламентських виборах 2014 р. На місцевих виборах 2015 р. був кандидатом на посаду міського голови Дніпропетровська від партії “Свобода”. Громадський помічник народних депутатів від партії “Свобода” VII та VIII скликань (Андрія Міщенка та Юрія Левченка, відповідно).

Член ОВК – 2012 р., секретар ОВК – 2014 р.

Грешних Борис Сергійович (РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА)

1982 рік народження. Очолює осередок Радикальної партії Олега Ляшка Юр’ївського району Дніпропетровської області.

Член ОВК – 2012 р., секретар ОВК – 2014 р.

Снєгур Ілля Ігорович (ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "ОБ’ЄДНАННЯ САМОПОМІЧ")

1983 рік народження. Член Дніпропетровської міської виборчої комісії на місцевих виборах 2015 р. від “Об’єднання “Самопоміч”.

За коментарями звертайтеся:

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.