Після майже дворічного зволікання з боку Президента України та Верховної Ради України від імені Глави держави прозвучали заяви про намір у найближчі дні зареєструвати у парламенті подання щодо кандидатур до складу ЦВК.

У зв’язку із завершенням  строку повноважень 12 з 15 членів ЦВК усі депутатські фракції та групи Верховної Ради України ще восени 2015 року запропонували Петру Порошенко розглянути їхні  кандидатури. Усього фракціями та групами Ради було надіслано Президенту 30 пропозицій.

21 квітня депутатська фракція «Опозиційний блок» відкликала 6 своїх кандидатур і запропонувала Михайла Охендовського як єдину пропозицію на посаду члена ЦВК. Таким чином,  на поточний момент до подання Президента України потенційно може бути включено із переліку 25 осіб. Натомість відомо, що Голова правління ОПОРИ Ольга Айвазовська раніше заявляла, що її кандидатура була запропонована Президенту без її відома, а тому не є актуальною.

До виключних повноважень Президента України належить визначення кандидатур із загального запропонованого  переліку для включення їх до подання, яке має бути направлено до Верховної Ради України.

Закон України «Про Центральну виборчу комісію» передбачає, що  у поданні Президента України про призначення на посаду членів Комісії враховуються пропозиції депутатських фракцій і груп, утворених у поточному скликанні Верховної Ради України.

На запит ОПОРИ Адміністрація Президента України надала інформацію, що інші кандидатури, крім запропонованих фракціями та групами Верховної Ради України, Главою держави не розглядаються.

Таблиця 1. Кількість запропонованих кандидатур від депутатських фракцій та груп

Депутатські фракції/групи Кількість запропонованих кандидатур до складу ЦВК від фракцій та груп
Блок Петра Порошенка «Солідарність» 15
Народний Фронт 3
ВО «Батьківщина» 1
Радикальна партія Олега Ляшка 1
Самопоміч 1
Опозиційний блок 1
Відродження 1
Воля народу 1

Закон України «Про Центральну виборчу комісію» передбачає, що голова, два заступники та секретар ЦВК обираються із числа її членів.  Тобто у разі призначення парламентом нових членів ЦВК  ними буде обрано нове керівництво Комісії. Законодавство вимагає від голови, двох заступників, секретаря  ЦВК наявність вищої юридичної освіти, натомість відповідної вимоги до інших членів ЦВК немає.

За попереднім аналізом ОПОРИ, у 17 з 24 кандидатур, запропонованих депутатськими фракціями та групами Президенту України,  є вища юридична освіта.  8 з них здобули науковий ступінь, а 4 особи мали досвід викладання чи досі викладають у вищих навчальних закладах (інформація може бути оновлена у разі уточнень біографічних даних).

4 з 25 потенційних членів ЦВК у різні часи працювали у Комісії, включаючи посади членів ЦВК (3) чи працівників Секретаріату цієї Комісії (1).

Лише 3 члени поточного складу ЦВК розглядаються як можливі члени Комісії (Михайло Охендовський, Жанна Усенко-Чорна, Андрій Магера).

Досвід державної служби мають 10 осіб, натомість 11 кандидатів були у різні періоди помічниками народних депутатів України або працювали в Апараті Верховної Ради України. 

2 з 24 потенційних кандидатур до складу нового ЦВК були чи є народними депутатами України (Володимир Ковтунець та Наталя Агафонова). Але, 8 з 24 осіб мали досвід власного балотування на виборах різних рівнів.

Щодо 8 осіб відомо про  наявність досвіду приватної юридичної практики, досвід роботи у виборчих комісій різних рівнів є у 10 осіб. За попередніми оцінками, 6 осіб мали  досвід  регулярної взаємодії із міжнародними інституціями та проектами, які надавали сприяння реформам в Україні.

Якщо аналізувати запропоновані Президенту України кандидатури за останнім місцем роботи, то маємо лише 3 посадовця нинішнього складу ЦВК. Це  голова ЦВК Михайло Охендовський, заступники голови ЦВК Андрій Магера та Жанна Усенко-Чорна.

Натомість лише один народний депутат України поточного складу Верховної Ради України виявив бажання та має шанс стати членом ЦВК (Наталя Агафонова). Дві особи є чинними помічниками народних депутатів України (Кириченко Юлія, Зубрицька Олеся).

5 запропонованих осіб працюють у вищих навчальних закладах чи наукових інститутах  (Леонтій Шипілів, Семен Стеценко, Ольга Лотюк, Володимир Ковтунець, Віталій Головчук).

 2 особи на момент формування пропозицій були приватними юристконсультантами (Світлана Кустова, Сергій Репецький).

Ірина Швець станом на внесення її кандидатури  депутатською фракцією Блок Петра Порошенка «Солідарність» була т.в.о. директора комунального підприємства КМДА «Столиця».

Намір стати членом ЦВК виявили Міністр Кабінету Міністрів України часів Арсенія Яценюка Ганна Онищенко, завідувач відділу Департаменту місцевого самоврядування Адміністрації Президента України  Віталій Плукар,  керівник Управління кадрів Апарату Верховної Ради України Віталій Максим’як, директор департаменту аналітичної роботи та організації управління МВС України Михайло Вербинський.

Також до складу ЦВК запропонована суддя Дарницького району Києва Алла Басалаєва.  До подання Президента потенційно може бути включено Богдана Дубаса, який на момент  внесення пропозиції фракції  Блоку Петра Порошенка «Солідарність » був тимчасово непрацюючим. Один із потенційних кандидатів на посаду члена ЦВК Євген Радченко є суб’єктом підприємницької діяльності, також є директором з розвитку МГО  «Інтерньюз-Україна».

Із 24 кандидатів, які можуть розглядатися Президентом України,  7 належать до вікової групи 40-45 років.  Лише 3 кандидати мають від 55 до 61 року.  До кожної з вікових   груп «30 -35» та  «35-40» належать по 6 потенційних членів ЦВК, натомість один кандидат належить до вікової групи «40-45», а також наявна особа вікової групи (50-55).

Нагадаємо, що громадські організації вимагають від Президента України терміново зареєструвати у Верховній Раді України подання щодо кандидатур до складу ЦВК. У 12 з 15 членів ЦВК семирічний строк повноважень закінчився ще 1 червня 2014 року, але бездіяльність Глава держави та парламенту спричинила значне перевищення повноважень членами ЦВК. Із відповідного питання на сайті Президента України зареєстрована петиція, у якій  вимагається терміново забезпечити оновлення ЦВК. Петицію можна підписати за посиланням https://petition.president.gov.ua/petition/23389

Інформація про потенційних членів ЦВК (відомості станом на внесення пропозицій депутатськими фракціями та групами)

 

ПРОПОЗИЦІЇ ФРАКЦІЇ ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»:

6

Наталія Агафонова

1977 року народження

Освіта: Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка, юридичний факультет, спеціалізація: конституційне та фінансове право. У 2002 році захистила кандидатську дисертацію.

У 1999–2002 роках – асистент кафедри конституційного та адміністративного права юридичного факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка. У 2001–2003 роках – юрист ТОВ «Юридична фірма «Кредо Класик консалтинг». У 2002–2006 роках – доцент кафедри конституційного та адміністративного права юридичного факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка. У 2003–2013 – суб'єкт підприємницької діяльності – фізична особа. У 2003–2006 – юрист ТОВ «Нестле Україна». У 2004–2011 роках член Науково-консультативної ради при Вищому господарському суді України. У 2006–2013 роках – податковий консультант ТОВ «Нестле Україна».

На парламентських виборах 2012 року була обрана народним депутатом України за списком політичної партії «УДАР Віталія Кличка» (у списку № 8). Працювала секретарем Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.

На дострокових парламентських виборах 2014 року балотувалась за списками партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА». З 27 листопада 2014 року народний депутат VIII скликання. Член депутатської фракції «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», Голова підкомітету з питань конституційного законодавства та конституційного судочинства Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя.

7

Михайло Вербенський

1956 року народження

Освіта: У 1986 р. закінчив Вище політичне училище МВС СРСР, а в 1992 р. – Академію МВС СРСР. Кандидат юридичних наук.

В органах внутрішніх справ з 1976 р. Протягом 1995–1997 рр. – заступник начальника управління правового забезпечення – начальник відділу підготовки проектів відомчих нормативних актів штабу МВС України. У 1997–1998 рр. – заступник начальника Головного штабу МВС України – начальник управління правового забезпечення. З 1998 р. – перший заступник начальника Головного штабу МВС України. З червня 2001 р. – заступник голови Державного департаменту України з питань виконання покарань.

У 2005 році став керівником Головного штабу МВС.

У березні 2014 році призначений на посаду директора Департаменту моніторингу та організаційно-інспекторської роботи МВС України.

Входив до Експерної ради з питань дотримання прав людини та реформування органів внутрішніх справ при Міністерстві внутрішніх справ України.

8

Віталій Головчук

1984 року народження

Кандидат юридичних наук, старший викладач кафедри правознавства факультету менеджменту навчально-наукового інституту менеджменту, адміністрування та права Вінницького національного аграрного університету.

Помічник народного депутата України VII cкликання Геннадія Ткачука, обраного по багатомандатному загальнодержавному округу від політичної партії "УДАР".

9

Богдан Дубас

1957 року народження

Освіта: Львівський державний університет за спеціальністю "Економіст", Тернопільська академія народного господарства за спеціальністю "Фінанси і кредит", Львівський національний університет ім. І. Франка  за спеціальністю "Юрист-міжнародник".

У 2002–2004 – депутат Львівської обласної ради. У 2005–2006 роках був Головою правління Державної іпотечної установи, по тому – радником Глави Секретаріату Президента України. У 2008–2010 роках – заступник Постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим.

Березень – червень 2014 року – перший заступник голови Київської міської державної адміністрації.

10

Ольга Желтова

1964 року народження

Заступник завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради України VIII скликання з питань правової політики та правосуддя.

Помічниця народного депутата України IV скликання Юрія Ключковського.

Входить до авторського колективу проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України» № 6531-2 від 28 квітня 2005 року.

11

Аліна Загоруйко

1984 року народження

Освіта: Академія муніципального управління.

Помічниця члена Центральної виборчої комісії Юлії Швець, працює в Патронатній службі Центральної виборчої комісії.

На громадських засадах помічник народного депутата України VI скликання Віктора Швеця (обраного по багатомандатному загальнодержавному округу від «Блоку Юлії Тимошенко»).

12

Олеся Зубрицька

1979 року народження

Помічник народного депутата України VIII скликання Олександра Третьякова (Блок Петра Порошенка).

Також була помічником народних депутатів Романа Зварича (IV – VI скликання) та Валерія Карпунцова (VII скликання). На чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року висунута кандидатом у депутати Київської міської ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у 83 виборчому окрузі (Подільський район). А під час виборів до Київської міської ради у травні 2014 року під номером 58 входила в список кандидатів від партії «УДАР Віталія Кличка» у багатомандатному виборчому окрузі.

13

Юлія Кириченко

1977 року  народження

Помічник Голови Верховного Суду України, менеджер, експерт групи «Конституційна реформа» Реанімаційного пакету реформ.

14

Володимир Ковтунець

1956 року народження

Освіта:  Київський університет імені Тараса Шевченка, спеціальність «Математика» на механіко-математичному факультеті (1973–1978 роки).

У Рівненському педагогічному інституті протягом 1980–1994 років працював на посаді асистента, старшого викладача, доцента та декана факультету інформатики та обчислювальної техніки. У 1990–1994 рр. – голова комісії з освіти і науки Рівненської міськради народних депутатів. У 1995–1998 рр. – голова Рівненської обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка. З вересня 1999 року – завідуючий кафедри комп'ютерної техніки та програмування Національної академії управління.

Нині обіймає посаду заступника директора з наукової роботи Інституту вищої освіти Національної академії наук України.

Заступник голови Консультативної ради з питань інформатизації при ВР України (з 1998).

Народний депутат України ІІ скликання (з 11 травня 1994 до 12 травня 1998 року) від Народного Руху України, обраний у виборчому окрузі № 33 Рівненської області. Член Комісії з освіти і науки, з 1996 – член Комітету з питань бюджету. Член групи «Реформи».

15

Світлана Кустова

1979 року народження

Юристоконсул ТОВ «Адвокатська компанія  «Моор і Партнери». Cфери юридичних практик: громадське право, виборче право та політичний процес, конституційне право, податкове право, судова практика.

На позачергових виборах до Верховної Ради 30 вересня 2007 року – кандидат у народні депутати від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» (під номером 145).

На позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року була уповноваженою особою партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА".

На громадських засадах помічниця народних депутатів IV – VIII скликань: Миколи Катеринчука (IV – V скликання), Романа Зварича (VI скликання), Петра Порошенка (VII скликання), Ірини Фріз (VIII скликання).

16

Ольга Лотюк

1973 року народження

Освіта: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, юридичний факультет. У 1998 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук.

Доцент кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 2002 року. Напрямок наукової діяльності – конституційне право, порівняльне конституційне право.

Була помічником на громадських засадах народного депутата України IV скликання від Блоку «За єдину Україну!» Миколи Онищука.

У 2006 році була кандидатом у народні депутати України від Всеукраїнської партії «Нова сила» (№ 2 у виборчому списку). 

17

Віталій Плукар

1986 року народження

Освіта: У 2011 році захистив кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук у Львівському державному університеті внутрішніх справ.

Завідувач відділу моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації Президента України.

Був помічником (на платній основі) народного депутата України Валерія Карпунцова, обраного до Верховної Ради VII скликання за списком партії «УДАР Віталя Кличка».

18

Сергій Репецький

1979 року народження

Юрисконсульт ТОВ «АТЕК-Сервіс»

Під час позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року був головою окружної виборчої комісії  в одномандатному виборчому окрузі № 219 (суб'єкт подання – Українська партія «Зелена планета»).

Під час чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року балотувався до Київської міської ради у виборчому окрузі №2 (Голосіївський район) від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Як представник всеукраїнської громадської організації «Рада адвокатів України» входить до Громадської ради при Міністерстві юстиції України (Наказ Міністерства юстиції України  21 вересня 2015 року    №  267/7).

19

Семен Стеценко

1974 року народження

Освіта: Закінчив Військово-медичну академію за спеціальністю «Лікувальна справа», Російський державний педагогічний університет ім. О. І. Герцена за спеціальністю «Юриспруденція». Доктор юридичних наук.

У 1998–1999 роках – начальник медичної служби Навчального центру Військово-медичної академії Міністерства оборони Російської Федерації (м. Санкт-Петербург). У 1999–2004 роках – начальник науково-дослідної лабораторії Державного інституту удосконалення лікарів Міністерства оборони Російської Федерації (м. Москва). У 2004–2007 роках працював начальником кафедри адміністративного права та управління в органах внутрішніх справ (з 2006 року – кафедра громадської безпеки) Навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Київського юридичного інституту МВС України (нині – Київський національний університет внутрішніх справ). У 2007–2011 роках – завідувач кафедри теорії держави і права Національної академії прокуратури України. У 2011–2012 роках – завідувач кафедри державно-правових дисциплін Національної академії прокуратури України. З 2012 рік по 2013 рік – провідний науковий співробітник Одеського державного університету внутрішніх справ. З 2013 року – перший заступник начальника з навчально-методичної та наукової роботи Інституту кримінально-виконавчої служби.

Брав участь у діяльності робочих груп Верховної Ради України, Адміністрації Президента України, Міністерства охорони здоров’я України, Державної пенітенціарної служби України з різних проблем удосконалення законодавства України. Брав участь у проведенні експертиз законопроектів «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про вищу освіту», «Про прокуратуру», «Про діяльність державної кримінально-виконавчої служби України».

20

Ірина Швець

1978 року народження

Виконуюча обов'язки директора комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Столиця".

Постановою Центральної виборчої комісії від 8 травня 2014 року № 528 призначена членом Київської міської виборчої комісії від місцевої організації Політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка".

Була довіреною особою кандидата на посаду Київського міського голови Віталія Кличка під час чергових виборів депутатів Київської міської ради та Київського міського голови 25 жовтня 2015 року.

ПРОПОЗИЦІЇ ФРАКЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «НАРОДНИЙ ФРОНТ»:

22

Андрій Магера

1974 року народження

Освіта: юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка за фахом «Правознавство». Навчальна програма «Помічник голови Комітету Верховної Ради», яку спільно організували Апарат Верховної Ради і Асоціація екс-членів Конгресу США.

Працював помічником голови Комітету з питань регламенту, депутатської етики і забезпечення діяльності депутатів.

З 1998 року працював помічником-консультантом депутата Романа Зварича (фракція «Народного Руху України»). З 2000 року – Олександра Задорожного, на той момент голови Комітету з питань правової політики. З жовтня 2002 року – керівник групи помічників депутата Давида Жванії («Наша Україна»).

З лютого 2004 року – член Центральної виборчої комісії, повторно – від 8 грудня 2004 року. З червня 2007 року - заступник голови Центральної виборчої комісії (за квотою парламентської опозиції фракцій Блоку Юлії Тимошенко і «Нашої України»).

23

Ганна Онищенко

1984 року народження

Освіта: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, спеціальність «Правознавство». У 2011 здобула науковий ступінь кандидата юридичних наук.

З 2004 по 2014 рік – консультант, юрисконсульт в Київській філії ТОВ «Юридична фірма «А-Лекс». У 2006-2007 рр.  працювала  юрисконсультом в  Департаменті міжрегіонального бізнес- та правового забезпечення Представництва Приватбанку в м. Києві. У 2007–2009 рр. – юрист ЗАТ «Столична юридична група». У 2009–2013 рр. займала посаду начальника відділу корпоративного управління ТОВ «Адвокатська компанія «МЛГруп». У 2013–2014 рр. – провідний юрисконсульт претензійно-позовного відділу юридичного Департаменту забезпечення ПАТ «Укрнафта».

З 2014 року працювала помічником народного депутата України (на громадських засадах у Арсенія Яценюка під час 6 та 7 скликання та на платній основі у Геннадія Зубка, депутата 7 скликання).

З березня по травень 2014 – заступник Міністра юстиції України – керівник апарату.

З травня по 2 грудня 2014 року – голова Державної реєстраційної служби України.

З 2 грудня 2014 по 14 квітня 2016 року – Міністр Кабінету Міністрів України. 

24

Леонтій Шипілов

1977 року народження

Освіта: Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». У 2004 році захистив кандидатську дисертацію.

Доцент кафедри міжнародного права і спеціальних правових дисциплін Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Помічник народного депутата України 8-го скликання Миколи Величковича (за строковим трудовим договором за сумісництвом).

Радник Першого заступника Голови Верховної Ради України.

Під час парламентських виборів 2012 року включений до виборчого списку політичної партії «УДАР Віталія Кличка» під № 134.

ПРОПОЗИЦІЇ ФРАКЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК»:

21 CEC

Михайло Охендовський

1973 року народження

Освіта: Інститут міжнародних відносин Київського університету ім. Тараса Шевченка, спеціальність «Міжнародне право».

З 1993 року працював у товаристві з обмеженою відповідальністю «Юридична фірма «Проксен» на посадах референта, юриста, заступника директора. З 2002 року – начальник правового управління, віце-президент Національної телекомпанії України. З червня 2003 року до лютого 2004 року – заступник директора ТОВ «Юридична фірма «Проксен».

17 лютого 2004 року призначений на посаду члена Центральної виборчої комісії України. Повторно 8 грудня 2004 року. 1 червня 2007 року М.  Охендовський призначений членом ЦВК (за квотою Партії регіонів). 6 липня 2013 року обраний Головою Центральної виборчої комісії України.

ПРОПОЗИЦІЇ ФРАКЦІЇ «ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ОБ'ЄДНАННЯ «САМОПОМІЧ»:

1

Євген Радченко

1973 року народження

Працював міжнародним спостерігачем, керівником групи міжнародних спостерігачів, консультантом виборчих штабів, керівником групи юридичних консультантів виборчого штабу. З 1994 по 2004 роки працював заступником голови правління Комітету виборців України. У 2004 –2005 роках працював координатором виборчих програм Асоціації американських юристів (ABA/CEELI). З 2005 по 2008 роки працював радником з питань виборів та управління координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Директор з розвитку в МГО "Інтерньюз-Україна". З 2009 року – експерт Венеційської комісії. Працював на виборах у 14-ти країнах.

Був помічником-консультантом народного депутата Володимира Стретовича у четвертому скликанні Верховної Ради.

Виступив співавтором Законопроекту № 2831-2 про місцеві вибори, який 18 червня 2015 року не набрав достатньої кількості голосів.

Входить до авторського колективу Проекту Закону про вибори народних депутатів 1068-2 від 11 грудня 2014 року.

ПРОПОЗИЦІЇ ФРАКЦІЇ РАДИКАЛЬНОЇ ПАРТІЇ ОЛЕГА ЛЯШКА:

3

Олексій Кочармін

1986 року народження

Освіта вища.

Працював старшим слідчим прокуратури міста Києва.

Помічник народного депутата України Олега Ляшка у Верховній Раді VI та VIII скликання.

У 2012 році балотувався у Верховну Раду від "радикалів" по мажоритарному округу №4 (Євпаторія, Крим). На виборах 26 жовтня 2014 року балотувався до Верховної Ради України за виборчим списком Радикальної партії Олега Ляшка під № 62. А восени 2015 року на чергових місцевих виборах висувався до Київради від цієї ж політичної сили у 58 виборчому окрузі (Оболонський район).

ПРОПОЗИЦІЇ ФРАКЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ «БАТЬКІВЩИНА»:

2

Жанна Усенко-Чорна

1973 року народження

Освіта: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, спеціальність «Історія». Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, спеціальність «Міжнародне право».

З серпня 1999 року – головний консультант Національного бюро у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод людини Міністерства юстиції України.

З травня 2000 року – головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, пізніше обіймала посади юридичного радника проекту закритого акціонерного товариства «Євро-Україна Консалтинг», головного консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, головного консультанта Управління Адміністрації Президента України по зв'язках з Верховною Радою України, Конституційним Судом України і Кабінетом Міністрів України, заступника завідувача відділу цього ж Управління.

У грудні 2004 року призначена членом Центральної виборчої комісії. З червня2007 – заступник Голови Центральної виборчої комісії.

ПРОПОЗИЦІЇ ДЕПУТАТСЬКОЇ ГРУПИ «ВОЛЯ НАРОДУ»:

5

Віталій Максим`як

1968 року народження

Освіта: Луцький державний педагогічний інститут ім. Лесі Українки.

У 1992–1994 роках працював головним консультантом Волинської облдержадміністрації. У липні 1994 – листопаді 1995 року працював консультантом секретаріату Волинської обласної ради. Листопад 1995 – липень 1997 року – консультант секретаріату Волинської облдержадміністрації. З 1997 р. у м Луцьк працював на посаді заступника директора обласного центру підвищення кваліфікації державних службовців. До 2010 р. займав посаду заступника голови Волинської облдержадміністрації.

Протягом травня – листопада 2010 року працював заступником завідувача секретаріату депутатської фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України. У листопаді 2010 – жовтні 2011 року - заступник завідувача секретаріату депутатської фракції Народної Партії у Верховній Раді України.

З 2011 року – начальник управління кадрів Апарату Верховної Ради України.

ПРОПОЗИЦІЇ ДЕПУТАТСЬКОЇ ГРУПИ «ПАРТІЯ «ВІДРОДЖЕННЯ»:

4

Алла Басалаєва

1981 року народження

Суддя Дарницького районного суду м. Києва (рекомендація Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 14 листопада 2011 року).

Попередньо була завідуючою відділу представництва інтересів ЦВК в судах юридичного управління Секретаріату Комісії.