У понеділок, 7 березня, відбулися засідання районних виборчих комісій Кривого Рогу, на яких сформували склад дільничних виборчих комісій на позачергових виборах міського голови. Найбільша кількість керівних посад в комісіях дісталася представникам «Опозиційного блоку» та кандидата-самовисуванця Юрія Вілкула.

Відповідно до ч. 1 ст. 23 Закону України «Про місцеві вибори», право подання кандидатур до складу ДВК мають місцеві організації політичних партій, фракції яких представлені у парламенті поточного скликання, та кандидати на посаду міського голови. Як ОПОРА вже повідомляла, свої пропозиції на членів ДВК подали 10 кандидатів на посаду міського голови й три політичні партії. Також частина складу ДВК сформувалися за поданням кандидатур головами територіальних виборчих комісій.

Найбільше керівних посад у складі ДВК дісталася представникам політичної партії «Опозиційний блок» - 150. Зокрема, партія отримала 60 посад голів ДВК, 40 посад заступників та 50 посад секретарів.

На другому місці кандидат-самовисуванець Юрій Вілкул – 84 керівних посади. 28 людей стали головами ДВК, 26 – заступниками, та 30 – секретарями. Рівно стільки ж, 84 кандидати на керівні посади, отримало Обєдання «Самопоміч». З них 21 голова, 41 заступник та 22 секретарі.

83 керівні посади в ДВК має кандидат Василь Сердюков («Партія простих людей Сергія Капліна»). 28 чоловік стали головами ДВК, заступниками – 23 та секретарями – 32. Майже стільки ж отримав кандидат Олександр Натаров (самовисування) – 82 керівні посади: 31 кандидат від Олександра Натарова отримав посаду голів ДВК, 24 – заступників та 27 – секретарів.

81 керівну посаду в ДВК Кривого Рогу одержали представники політичної партії «Народний фронт». Серед них 33 голів комісій, 22 заступники та 26 секретарів. Дещо менше, 73 керівних посади, від кандидата Наталії Новицької (28 голів, 21 заступник, 24 секретарі).

Кандидат від «УКРОПу» Микола Колесник одержав 65 керівних посад в ДВК. Він матиме 16 голів, 32 заступники та 17 секретарів комісій.

На десять менше, 55 керівних посад, отримав кандидат-самовисуванець Олексій Кривенко. З них 14 чоловік стали головами ДВК, заступниками – 19 та секретарями – 22. У кандидата-самовисуванця Ярослава Шрама на 2 керівних посади менше – 53: 17 голів, 17 – заступників та 19 – секретарів.

Від кандидата Олега Бойченка головами ДВК стали 10 чоловік, заступниками – 18, секретарями – 14.

Найменше керівних посад – у кандидатів Яни Беркут (самовисування) – 8 (2 голів, 3 заступники, 3 секретарі) та Світлани Сови («Сила Людей») – 5 (2 голів, 1 заступник, 2 секретарі).

Крім того, керівні посади у ДВК отримали 14 чоловік, які були подані головами територіальних виборчих комісій – 3 голів, 5 заступників та 6 секретарів.

Загалом на позачергових виборах міського голови Кривого Рогу створені 293 дільничні виборчі комісії у семи районах міста.

infografika DVK

Загалом на позачергових виборах міського голови Кривого Рогу створені 293 дільничні виборчі комісії у семи районах міста.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.