12 листопада близько 14:00 у Чернівцях побили агітаторів кандидата на посаду міського голови від партії «Рідне місто» Віталія Михайлішина, які роздавали друковану антиагітацію проти іншого кандидата-самовисуванця Олексія Каспрука. Про це повідомив обраний від цієї партії депутат Чернівецької міської ради Володимир Бешлей. Потерпілі звернулися до правоохоронних органів.

У коментарі Громадянській мережі ОПОРА Володимир Бешлей зазначив, що конфлікт відбувся близько 14:00 12 листопада біля готелю «Черемош». За його словами, до двох дівчат, які розповсюджували агітацію, підійшли жінка та чоловік. Чоловік почав виривати з рук листівки та рвати їх, а згодом і душити одну із агітаторів. За словами новообраного депутата, потерпілі написали заяву до правоохоронних органів та вже надали пояснення.

accident

Світлина з сайту http://promin.cv.ua/

Речниця УМВС України в Чернівецькій області Кароліна Соловей в коментарі ОПОРІ повідомила, що заява агітаторів вже зареєстрована в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень та інших подій. У заяві акценти зосереджені на пошкодженні агітаційних матеріалів. Наразі триває перевірка та з’ясування обставин.

Нагадаємо, ОПОРА повідомляла про напади на агітаторів в Чернівецькій області від партії «Солідарність», які стались за тиждень до голосування 25 жовтня 2015 року.

Довідково:
 
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.