Білборди та сітілайти 9 потенційних кандидатів на пост Глави Української держави фіксують на Хмельниччині спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА станом на 25 грудня. Це зовнішня реклама Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Олега Ляшка, Арсенія Яценюка, Анатолія Гриценка, Ольги Богомолець, Андрія Садового, Сергія Тарути та Дмитра Добродомова.

Основне гасло на білбордах Петра Порошенка незмінне – «Армія! Мова! Віра! Ми йдемо своїм шляхом!», та віднедавна додалося нове – «15 грудня 2018 року. Цей день увійшов в історію!»

Лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко із одного зі своїх білбордів вітає мешканців області з Різдвом Христовим та Новим роком і звертається з гаслом: «Вірю в Україну! Вірю в українців!», а також гарантує «ціна на газ для населення буде знижена в 2 рази!»

Написи на зовнішній рекламі Олега Ляшка найбільш різноманітні: «Захист українців!», «Народний президент», «Високі зарплати чи високі тарифи?», «Правда для українців», а також щити із рекламою телевізійного проекту політика «Час справедливості».

Лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у своїй рекламі послуговується такими гаслами, як «Рух в НАТО», «Українська мова, кіно, пісня».

Анатолій Гриценко, який очолює партію «Громадянська позиція», звертається до мешканців області з білбордів зі слоганами: «Чесних більше. Приєднуйся до команди Анатолія Гриценка», «Чесні у владі – гідне життя людей».

На рекламному щиті Ольги Богомолець лише одне слово – «Справедлива». Лаконічна зовнішня реклама і в очільника «Об’єднання «Самопоміч» Андрія Садового – «Наступ 2019». Сергій Тарута, лідер партії «Основа», у свою чергу, «гарантує повагу».

Білборди та сітілайти представника політичної партії Громадський рух «Народний контроль» Дмитра Добродомова містять гасло  «Зможемо!»

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували також білборди з написом «Президент – слуга народу. Незабаром», яку можна пов’язувати із кандидатурою Володимира Зеленського, хоча наразі невідомо, чи йтиме він на президентські вибори.

«Оскільки офіційно виборчий процес ще не розпочався, розміщення зовнішньої реклами потенційних кандидатів не можна розглядати як форму агітації в межах виборчого законодавства. Проте очевидно, що зафіксовані нами білборди і сітілайти мають ознаки дочасної агітації», – зазначає координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Хмельницькій області.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що відповідно до частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем виборів. До того ж ще 15 листопада 2018 року ЦВК оприлюднила заяву про те, що дочасна агітація перебуває поза законом.

 

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)