7 липня на телефонний номер кандидата в народні депутати України в ОВО №114 Андрія Лесика надійшло смс-повідомлення з погрозами  його вбити.   

Повідомлення надійшло від абонента за телефонним номером «067-721-12-33». У повідомленні говорилось, що було замовлено кілера за 500 доларів, який має вбити Андрія Лесика найближчим часом. Але у кандидата в депутати є можливість відкупитись від кілера, якщо він заплатить суму в розмірі 1000 доларів.

Кандидат в народні депутати України Андрій Лесик спостерігачам ОПОРИ дав коментар з цього приводу: «У зв'язку з загрозою моєму життю, я змушений буду обмежити своє пересування по виборчому округу. Я подав заяву до поліції і 8 липня Новопсковський райвідділом поліції було порушено кримінальне провадження за статею 129 ч.1 (погроза вбивством). Я і до того постійно отримував погрози, але не такі прямі як цього разу. Я вважаю що є реальна загроза моєму життю».

Керівник пресс-служби ГУНП в Луганській області Тетяна Погукай також підтвердила інформацію про те, що за даним фактом до поліції надходила заява і на даний момент ведуться слідчі дії.

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.