Нещодавно в Івано-Франківській області з'явилися плакати із символікою Партії регіонів та зображенням кандидата по округу №88 (центр Коломия) Богдана Гдичинського, які натякають на те, що кандидат підтримує ініціативу надання російській мові статусу другої державної мови. Позапартійний Богдан Гдичинський, який 5 липня 2012 року склав повноваження голови фракції Партії регіонів в Івано-Франківській обласній раді, бере участь у виборах як самовисуванець

«Ці плакати є огидною провокацією, бо для мене українська мова — це одна з найбільших цінностей, - зауважив Богдан Гдичинський у розмові із прес-службою ОПОРИ в Івано-Франківській області. - Так, її потрібно захищати, але не такими брутальними методами, а правовим шляхом, створенням державних програм підтримки».

Богдан Гдичинський припускає, що ці плакати - справа рук опозиції, яка «не має з чим йти до виборця і такими спекуляціями намагається показати, що захищає українську мову». Кандидат сподівається, що це не зашкодить його репутації, «адже виборці знають, що я неодноразово виступав на захист української мови в обласній раді та у ЗМІ, подарував 10 000 україномовних підручників освітнім закладам».

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]