У Херсоні у житлових будинках, розташованих на території виборчого округу № 183 у великій кількості з’явилися роздруківки статті « Питерская аристократия выкупила поэта Шевченко у Энгельгардта, а аристократия Удара в Херсоне готовится выкупить поэта Кичинского у Объединенной оппозиции». (фото)

Стаття підписана журналістом Александром Чаленком і дійсно  розміщена за адресою  http://blogs.pravda.com.ua/authors/chalenko/5065f22e91944/

Зокрема, у цій статті автор негативно висловлюється на адресу кандидата в депутати по ВО №183 Анатолія Кичинського, поета, лауреата Шевченківської премії: «Понятное дело, что объединенная оппозиция, понимая, что в русских городах Юго-Востока она получит дулю с маком, а не депутатов, серьезных людей выдвинуть не смогла... А выдвигать-то надо. Иначе «украинцы» не поймут. Поэтому и выдвигает ОО по Юго-Востоку разного рода дешевых клоунов типа вышеозначенного украинского поэта Кичинского». Далі автор у статті пише таке: « Ударовцы готовы внести за то, что поэт Кичинский снимет свою кандидатуру в пользу Путилова ( кандидат-мажоритарник від Удару по ВО №183) 100 тысяч долларов. Поэтому с бизнесменами от объединенной оппозиции в настояний момент идут переговоры. Товарищи бизнесмены торгуются. Как только станет известно, что Кичинский снялся с виборов и призвал голосовать за Путилова, знайте, его кличковцы у яценюковцев купили».

Кандидат у депутати по ВО №183 Анатолій Кичинський, коментуючи у інтерв’ю газеті «Вгору» появу роздруківок, назвав цю інформацію ганебним наклепом і заявив, що розповсюдження таких листівок на території округу спрямоване на дискредитацію кандидатів у депутати від опозиційних сил.

P1190395

За коментарями звертайтесь:
Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91

Довідка

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.