З кінця серпня до 3 жовтня включно Центральна виборча комісія змінила 11 членів Синельниківської районної виборчої комісії Дніпропетровської області.

Нагадаємо, що 18 серпня ЦВК на своєму засіданні прийняла рішення про проведення перших виборів в об’єднаних територіальних громадах. Згідно з постановою ЦВК №174 від 31 серпня місцева організація політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» замінила двох членів Синельниківської районної виборчої комісії. Згідно з постановою ЦВК № 191 від 12 вересня політична партія «УКРАЇНСЬКА ПЕРСПЕКТИВА» замінила члена виборчої комісії. Постановою № 200 від 15 вересня заміни в складі комісії відбулись за поданням від місцевої організації політичної партії «Опозиційний блок»: було замінено одразу три члена комісії від цієї партії.

16 вересня відбулось засідання Синельниківської районої виборчої комісії, під час якого не були підтримані жодна з кандидатур на керівний склад Раївської територіальної виборчої комісії, запропоновані головою виборчої комісії Юрієм Макаренком.  

3 жовтня за поданням місцевої організації партії «Відродження» постановою ЦВК № 210 у складі Синельниківської РВК було замінено голову Юрія Макаренка. Замість нього головувати на засіданнях партія направила Надію Шалахманову. Разом з тим, цією ж постановою, за поданням місцевої організації партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ" змінено два члени комісії. Один від місцевої організації політичної партії "УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП" та один від місцевої організації Радикальної партії Олега Ляшка.

Таким чином, з кінця серпня до 3 жовтня включно Центральна виборча комісія змінила 11 членів Синельниківської РВК. Усі зміни в складі комісії проводилися, як заміни, оскільки  подання про заміну члена виборчої комісії були внесені суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії. Жодного члена комісії не було виключено, у зв’язку із неналежним виконанням своїх службових обов’язків.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюють 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.