В п’ятницю, 24 червня, о 12:30 Громадянська мережа ОПОРА запрошує журналістів на прес-конференцію «ЗНО-2016: як абітурієнти готуються до тестів та складають їх», що відбудеться у Інформаційному агентстві «УНІАН». Захід присвячений підсумкам громадського спостереження за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання, що його організовувала мережа у 17 областях України.

Під час заходу координатор освітніх програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Радиш розповість про особливості оцінювання у 2016 році та про основні тенденції, зафіксовані громадськими спостерігачами. Окрему увагу доповідачі приділять результатам соціологічного дослідження, яке ОПОРА проводила спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» щодо ставлення вступників до стандартизованого оцінювання та способів підготовки до складання тестів.

Нагадаємо, мережа ОПОРА спостерігала за проведенням ЗНО з семи предметів: українська мова та література, математика, історія України, англійська мова, фізика, географія та хімія. Громадське спостереження охоплює усі 9 регіональних центрів оцінювання якості освіти та відбувається у 17 областях України.

Учасники прес-конференції:

  • Наталія Радиш, координатор освітніх програм Громадянської мережі ОПОРА
  • Ірина Бекешкіна, директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва

Детальніше:

Наталія Радиш, тел: 0988442965.

Додаткова інформація:

Громадське спостереження за ЗНО відбувається в рамках Альянсу Програми сприяння незалежному тестуванню в Україні (USETI Legacy Alliance).