Офіційне відкриття Днів сталої енергії відбулось у Хмельницькому 25 вересня у будівлі міської ради. Святкування відкривав в.о. міського голови Костянтин Чернилевський.

Почесним гостем на відкритті став Ларі Гуд, керівник USAID – організації, що є однією з головних організаторів втілення енергоефективних заходів в Україні.

Виконуючий обов’язки мера висловив Ларі Гуду, очолюваній ним організації та представникам місцевої влади щиру подяку за внесок у розвиток міста Хмельницький.

В свою чергу, керівник Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" зазначив: «Я дуже радий, що в нашої організації є чудовий персонал, який працює в Україні. Ми представлені у 17 місцях. Але в України є серйозні проблеми. Основна з них – викопне паливо, залежність від газу. Тому енергетична безпека України зараз під загрозою. Наше перше завдання – інформаційними заходами донести до людей неприпустимість марної витрати енергії. А друге – досягти заміни викопного палива на альтернативне».

«Хмельничанам сьогодні справді є, що святкувати. За п’ять років нам вдалося зменшити споживання природного газу на 20 млн куб. м, електроенергії – на 6 млн кВт. Це все – завдяки енергоефективним заходам. Досвід міста Хмельницького варто поширити на міста-партнери. Зокрема ,на Тернопіль, Кам’янець-Подільський, Чернівці та інших учасників проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні», – сказала місцевий координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22