Протягом липня Волинську область із візитами відвідали лідери Радикальної партії Олега Ляшка та «Слуги народу» Олег Ляшко та Дмитро Разумков, а також  кандидати у нардепи за списками цих парій та один «списочник» від партії «Сила і честь». Вони відвідували зустрічі із громадою у Луцьку, а представники Радикальної партії Олега Ляшка також побували у Ковелі, Рожищі, Локачах та Горохові.

Зокрема, 3 липня у Луцьку (виборчий округ №22) на вулиці Набережній в коворкінг-центрі «Passage Interdid» відбулася зустріч із кандидатами у народні депутати за списками партії «Слуга народу». Спікерами виступили політолог, кандидат політичних наук Галина Янченко (№5 у списку), експерт з міжнародних відносин Святослав Юраш (№27 у списку), експерт з інформаційної політики, електронного урядування, екології, антикорупційної політики Олександр Маріковський (№91 у списку), кандидат економічних наук Мар’ян Заблоцький (№82 у списку), політолог, кандидат політичних наук Василь Мокан (№103 у списку).

Спочатку кожен із кандидатів коротко представив себе, охарактеризувавши галузь у якій працює. Згодом перейшли до спілкування у форматі питання-відповідь. Переважна більшість питань стосувалися подолання корупції, децентралізації, зниження тарифів на комунальні послуги тощо.

Під час заходу також поширювали друковані агітаційні матеріали на користь кандидатів-списочників Святослава Юраша, Галини Янченко, Мар’яна Заблоцького, Дениса Монастирського, Василя Мокана та Олександра Маріковського. Окрім того, роздавали й передвиборну програму політичної партії «Слуга народу», яка не містила вихідних даних.

6 липня на Волині побував лідер Радикальної партії Олега Ляшка та перший номер у виборчому списку Олег Ляшко. Супроводжував його чинний нардеп та №3 у виборчому списку Андрій Лозовий. Політики побували у Ковельскому та Рожищенському районах.

На Ковельщині Олег Ляшко відвідав музей-садибу Лесі Українки у селі Колодяжне та Ковельське міськрайонне медичне об’єднання. У Рожищі політик зустрівся із громадою у стінах місцевого будинку культури «Просвіта».

Під час зустрічей Олег Ляшко зачепив теми мови, зарплат для медиків та медичної реформи, виділені для Ковельського МТМО державні кошти, «реванш» та Віктора Медведчука, а також критикував деякі дії президента Володимира Зеленського. Окрім того, у Рожищі виступив очільник волинського осередку партії та №16 у списку Володимир Кравценюк, який розповів про «простих людей» у команді.

12 липня Андрій Лозовий знову повернувся на Волинь. Він побував на зустрічі у селищі Локачі, перерізав стрічку на відкритті спортивного майданчика у місті Горохів. Окрім того, політик завітав на ефір до місцевого телеканалу «Аверс».

9 липня у Луцьку відбулася зустріч із кандидатом у народні депутати за списком парії «Сила і честь» Анатолієм Макаренком (№10 у списку). Захід організували у будинку «Просвіта» у форматі круглого столу щодо питань державного кордону. На зустріч прийшло понад два десятки людей. 

Розмова стосувалася митниці та шляхів, якими можливо збільшити надходження до держбюджету Анатолій Макаренко розповідав і про власний досвід роботи та проблеми, які вдалося побачити під час візитів, зокрема, на Волинській митниці. Також йшлося про брак фахівців, яких звільнили раніше, та про перспективи Максима Нефьодова. Наприкінці присутні ставили питання кандидату.

16 липня у Луцьку також побував перший номер у виборчому списку  партії «Слуга народу» та лідер партії Дмитро Разумков. Зустріч відбулася у приміщенні Художнього музею на території Замку Любарта її відвідали близько 40 осіб. Дмитро Разумков коротко окреслив основні напрями роботи, які реалізовуватиму партія після парламентських виборів, після чого перейшли до формату питання-відповідь.

Більшість із запитань стосувалися освітньої реформи, декомунізації, реформування галузі охорони праці, розвитку культури, підтримання ОСББ на умовах спів фінансування тощо. Окрім того, обговорювали питання політичного минулого кандидатів-списочників від «Слуги народу».

Також у Луцьку кандидат відвідав підприємство «Modern-Ekspo» та провів пресконференцію для представників волинських ЗМІ у закладі «Sky Bar».

Нагадаємо, відповідно до частини 1 статті 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України», передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб'єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України.

Відповідно до частини 1 статті 70, партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати.

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)