На окрузі №197 у Черкаській області спостерігач ОПОРИ зафіксував факти ймовірного переписування виборчої документації і звернувся із відповідною заявою в поліцію.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, члени однієї з дільничних виборчих комісій ймовірно намагалися дооформити виборчі документи на капоті автомобіля біля приміщення ОВК №197. 

Спостерігач ОПОРИ зафіксував цей факт і викликав поліцію. Відповідна заява спрямована до правоохоронних органів.

Окрім того, спостерігач зафіксував щонайменше два подібні факти, про що також поінформував поліцію й надав відео.

Зазначимо, на окружних виборчих комісіях №195 та 196 були спроби від членів дільничних виборчих комісій внести зміни до виборчої документації. Однак вони були попереджені спостерігачами ОПОРИ із залученням правоохоронців.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.