21 квітня протягом дня до черкаської поліції надійшло 31 звернення щодо можливих порушень виборчого законодавства. Відкрито одне кримінальне провадження.

Про це в коментарі ОПОРІ повідомив начальник сектору комунікацій головного управління Нацполіції в Черкаській області Дмитро Грищенко.

За його словами, абсолютна більшість повідомлень надійшла від людей, які не знайшли себе у списках виборців. Ще два повідомлення стосувалися фотографування бюлетенів, одне – пошкодження бюлетеня. Кримінальне провадження відкрито за статтею 158-1 ККУ (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз), оскільки у Черкасах виборець проголосував двічі.

Для порівняння зазначимо, що під час дня голосування 31 березня до черкаської поліції надійшло 58 звернень, за 4 фактами були відкриті кримінальні провадження.

«Загалом день голосування пройшов доволі спокійно і без системних порушень та тих, які могли б вплинути на результат волевиявлення. Слід також зауважити, що і тих порушень, які зафіксовані в день голосування, менше, ніж за аналогічний період першого туру. Зараз увага зосереджується на підрахунку, доставці виборчої документації на ОВК, а потім уже і на самих окружних комісіях. Хочеться сподіватись, що статистика порушень не поповниться», - зазначив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Черкаській області.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.