21 квітня проходить повторне голосування на виборах Президента України. Взяти участь у виборах, за даними Центральної виборчої комісії, можуть 30 311 505 громадян.

Голосування відбувається у 199 виборчих округах на території України (окрім тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя) та єдиному закордонному виборчому окрузі. Кількість виборчих дільниць – 29 982.

Процедурою тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси до другого туру скористались 325 604 виборці, що майже на 10 тисяч більше, ніж перед першим туром.

О 07:15 розпочинається підготовче засідання дільничних виборчих комісій, а голосування починається о 8:00 та закінчується о 20:00. ОПОРА розробила пам’ятку виборцю, як поводитись на дільниці, щоб не порушити закон.

Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. У день голосування до них приєднаються понад 1 500 спостерігачів.

Звіт за результатами громадського спостереження напередодні повторного голосування можна прочитати тут.

ОПОРА здійснить паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. 22 квітня 2019 року о 10:30 в прес-центрі "УКРІНФОРМ" ОПОРА представить результати паралельного підрахунку голосів.

Також ОПОРА 21 квітня оперативно інформуватиме про перебіг дня голосування:

На сайті: http://oporaua.org/news

У соцмережі Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora

У Twitter: https://twitter.com/opora