За даними Державного реєстру виборців 10 261 житель Полтавщини змінив місце голосування на період виборів 21 квітня. Окрім цього, 11 353 виборців обрали дільниці на Полтавщині новим тимчасовим місцем для голосування.

Більше половини виборців з Полтавщини – 5 326, що змінили місце для голосування, лишились в межах регіону, обравши новим місцем іншу дільницю Полтавської області. Київ обрали тимчасовим місцем для голосування 1583 мешканця Полтавщини.

Також слід відзначити, що понад тисячу жителів Донеччини та Луганщини – 1 568 та 1 110 відповідно, обрали Полтавську область місцем для голосування під час виборів 21 квітня.

Під час виборів 31 березня 9 628 жителів Полтавської області звертались, щодо зміни місця для голосування.

Згідно з календарним планом ЦВК виборці мали змогу змінити місце голосування до 15 квітня включно. Загалом по Україні процедурою тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси до другого туру скористались 325 604 виборці. Найчастіше змінювали місце для голосування виборці зареєстровані в Донецькій області – 58 968.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)