ОПОРА проаналізувала зареєстрованих довірених осіб кандидатів у Президенти в межах округів Полтавської області. Станом на 25 березня 34 кандидати в Президенти зареєстрували своїх довірених осіб хоча б в одному окрузі в межах Полтавщини. Відсутні довірені особи в округах у п’яти кандидатів – Олександра Ващенка, Аркадія Корнацького, Віталія Купрія, Романа Насірова та Юрія Тимошенко. 24 кандидати мають довірених осіб в усіх восьми виборчих округах.

Слід зазначити, що Віктор Бондар має одну й ту саму довірену особу в усіх восьми ВО. А в ВО №146 довіреною особою від Інни Богословської та Ігоря Шевченка зареєстрована Наталія Бордюг.

Згідно з частиною 1 статті 67 Закону України «Про вибори Президента» кандидат на пост Президента України може мати не більше п'яти довірених осіб в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі та по одній довіреній особі у кожному територіальному окрузі. Довірена особа кандидата повинна відповідати вимогам, зазначеним у частині 2 статті 66 цього Закону, а саме: «Уповноваженим представником кандидата на пост Президента України у Центральній виборчій комісії може бути громадянин України, який має право голосу. Не може бути уповноваженим представником кандидата на пост Президента України член виборчої комісії, посадова особа органів виконавчої влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, військовослужбовець, поліцейський, співробітник Служби безпеки України, особа рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України, особа, яка проходить альтернативну (невійськову) службу».

Геннадій Балашов

Олександр Куріцин (ТВО №144) – голова Полтавського міського осередку партії «5.10»; в 2015 році балотувався від партії до Полтавської міської ради, але не пройшов.
Сергій Мироненко (ТВО №145) – безпартійний; фізична особа підприємець; інформація про політичну кар’єру відсутня.
Сергій Ларін (ТВО №146) – фізична особа підприємець.
Святослав Сабін (ТВО №147) – член партії «5.10»; фізична особа підприємець.

Роман Безсмертний

Артур Ропан (ТВО №144) – заступник директора, начальник відділу надання соціальних послуг Полтавського районного центру зайнятості; в 2015 році балотувався за списками «БПП «Солідарність» до Полтавської райради, не пройшов.
Альона Боровик (ТВО №145) – депутат Супрунівської сільської ради, балотувалась від ВО «Свобода».
Дмитро Сироватін (ТВО №146) – співробітник «Кременчуцького сталеливарного заводу».
Наталія Анкудінова (ТВО №147) – засновник благодійного фонду «Єдиний координаційний центр з надання допомоги патріотам Миргородщини, які приймають участь в АТО».
Леонід Симоненко (ТВО №148) – в 2015 був першим номер у списку «Європейської партії України» до Лубенської міської ради, не пройшов.
Юрій Кудря (ТВО №149) – перший заступник директора Полтавського обласного центру зайнятості.
Сергій Калініченко (ТВО №150) – голова всеукраїнської федерації Окінавського годзю-рю карате і Рюкю кобудо.
Павло Шамрицький (ТВО №151) – 2017 року балотувався до складу Лохвицької міської ради на перших виборах в ОТГ від партії  «Рух  Нових  Сил  Михайла  Саакашвілі», але не пройшов.

Ольга Богомолець

Валерій Лєвашов (ТВО № 144) – засновник ТОВ «РЕМІС», яке знаходиться в Києві та займається оптовою торгівлею лісоматеріалами, будівельними матеріалами та сантехнічним обладнанням. Відсутня інформація про політичну кар’єру.

Інна Богословська

Наталія Бордюг (ТВО №146) – безробітня; інформація про політичну кар’єру відсутня.

Юрій Бойко

Олександр Мамай (ТВО №144) – колишній міський голова Полтави (2010-2018 роки); у вересні 2018 року депутати міськради висловили недовіру Мамаю та зняли його з посади; є засновником ГО «Наш дім – Полтава».
Володимир Гриценко (ТВО №145) – начальник частини з ліквідації нафто-газових фонтанів та спеціальних рятувальних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Полтавській області.
Геннадій Іванян (ТВО №146) – депутат Кременчуцької міської ради від «Опозиційного блоку».
Валентина Прокопенко (ТВО №147) – голова фракції «Опозиційного блоку» в Миргородській міській раді; на місцевих виборах 2015 року була першим номером у списку «Опозиційного блоку».
Євгеній Жадан (ТВО №148) – проживає в Лубнах, засновник громадянської організації федерації боксу Лубенщини, в 2015 році балотувався до Лубенської міської ради від «Опозиційного блоку», але не пройшов.
Олена Лазько (ТВО №149) – в 2015 році на виборах до Карлівської районної ради була №1 у списку «Опозиційного блоку», проте до ради не пройшла.
Дмитро Півень (ТВО №150) – директор ТОВ Компанія «ТІКО ЛТД Ко»; депутат Полтавської обласної ради; член партії «Опозиційний блок».
Євген Севастьянов (ТВО №151) – депутат Лохвицької райради від «Опозиційного блоку»; в 2015 році балотувався під першим номером партії.

Віктор Бондар

Костянтин Оніщенко (ТВО №144-151) – зареєстрований в якості довіреної особи в усіх восьми виборчих округах Полтавщини; в 2015 році балотувався до складу Полтавської міської ради від партії «Відродження», не пройшов; фізична особа підприємець.

Олександр Вілкул

Олександр Кривогуз (ТВО №144) – помічник на громадських засадах народного депутата Вадима Новинського; в 2015 році балотувався до складу Полтавської міської та обласної рад від «Опозиційного блоку», але не пройшов; керівник ПП «Гарант» (Лохвиця).
Юрій Олійник (ТВО №145) – начальник електро-технічного відділу Полтавського ремонтно-експлуатаційного центру ДП НЕК «Укренерго».
Юрій Дорохов (ТВО №146) – ТОВ «Еверест-Х».
Олександр Гончаренко (ТВО №147) – депутат Шевченківської районної ради міста Полтави від «Опозиційного блоку»; член партії «Опозиційний блоку».
Віктор Алєксєєнко (ТВО №148) – пенсіонер; в 2015 році балотувався до Полтавської облради за списком партії «Рідне місто», але не пройшов.
Юрій Тютюнник (ТВО №149) – депутат Карлівської міської ради від «Опозиційного блоку»; в 2015 році також балотувався й до складу Карлівської райради від «Опозиційного блоку», проте не пройшов.
Ігор Школовий (ТВО №150) – підприємець.
Надія Мартись (ТВО №151) – пенсіонерка.

Микола Габер

Денис Денисенко (ТВО №144) – інформація відсутня.
Валерій Тесленко (ТВО №145) – в 2015 році балотувався до складу Полтавської міської ради від «Батьківщини», але не пройшов.
Дар’я Сізонова (ТВО №146) – інформація відсутня.
Володимир Хохуля (ТВО №147) – співробітник «Полтаватопливо».
Інна Даниленко (ТВО №148) – працює в ПАТ «Vodafone Україна»; інформація про політичну кар’єру відсутня.
Руслан Похилюк (ТВО №149) – інформація відсутня.
Вікторія Грінбаум (ТВО №150) – інформація відсутня.
Микола Чекмез (ТВО №151) – фізична особа підприємець.

Анатолій Гриценко

Віталій Микитенко (ТВО №144) – в 2015 році балотувався до Подільської районної ради у місті Полтава від «Громадянської позиції», але не пройшов; голова міської організації партії  «Громадянська позиція».
Михайло Красницький (ТВО №145) – інформація відсутня.
Михайло Старик (ТВО №146) – пенсіонер Збройних Сил України; член партії «Громадянська позиція» з 2011 року.
Валентин Погорілий (ТВО №147) – голова Миргородського осередку партії «Громадянська позиція»; директор ТОВ «ДОБРО-БУД».
Лідія Руденко (ТВО №148) – у 2016 році балотувалася в депутати до Засульської сільської ради в якості самовисуванки, але не пройшла.
Сергій Козловський (ТВО №149) – інформація відсутня.
Олена Андрушкевич (ТВО №150) – голова БО «Міжнародний БФ «Злагода».
Віктор Кірієвський (ТВО №151) – на президентських виборах в 2014 році був довіреною особою в межах Полтавської області (ТВО №153) Валерія Коновалюка.

Олександр Данилюк

Святослав Маслак (ТВО №144) – керівник ГО «Діти – крила героїв».
Дмитро Макуха (ТВО №145) – співзасновник ГО «Діти – крила героїв».
Олександр Дмитренко (ТВО №146) – співробітник ПрАТ «Кременчукм’ясо».
Світлана Сухомлин (ТВО №147) – інформація відсутня.
Лариса Швирьова (ТВО №148) – інформація відсутня.
Галина Грицаєнко (ТВО №150) – інформація відсутня.

Юрій Дерев’янко

Валерій Шупта (ТВО №144) – в 2014 році балотувався до Верховної ради як само висуванець; в 2015 році до Полтавської міської ради від партії «Відродження»; керівник підприємств ТОВ «Канва», ТОВ «Полмарк», ТОВ «Полтавські молочні продукти», ПП «Транс-логістік».
Юрій Рябенко (ТВО №145) – в 2015 році балотувався від партії «Відродження» до Полтавської міської ради, але не пройшов.
Олег Філіпас (ТВО №146) – голова громадської організації «Чиста хвиля»; в травні 2018 року на нього було скоєно напад, який той пов’язав зі своєю політичною діяльністю.
Валерій Кулага (ТВО №147) – інформація відсутня.
Володимир Шинкарьов (ТВО №148) – інформація відсутня.
Роман Підручний (ТВО №149) – працює в філії Управління з переробки газу та газового конденсату Акціонерного товариства «Укргазвидобування».
Микола Кравченко (ТВО №150) – член партії «Воля»; громадський діяч в місті Кременчук.
Ігор Лещенко (ТВО №151) – в 2015 році балотувався до складу Кременчуцької міської ради від партії УКРОП, але не пройшов.

Василь Журавльов

Катерина Довгопола (ТВО №144) – фізична особа підприємець.
Світлана Завалій (ТВО №145) – кандидат філологічних наук, старший викладач «Полтавського університету економіки та торгівлі».
Сергій Прохніч (ТВО №146) – інформація відсутня.
Михайло Коркішко (ТВО №147) – начальник відділу ЖКГ Миргородської міської ради.
Сергій Волков (ТВО №148) – інформація відсутня.
Віталій Вовчок (ТВО №149) – в 2015 році балотувався о складу Карлівської районної ради від «БПП «Солідарність», але не пройшов.
Юрій Омельянець (ТВО №150) – пенсіонер.
Максим Черкащенко (ТВО №151) – інформація відсутня.

Володимир Зеленський

Ярослав Маренич (ТВО №144) – засновник ТОВ «ВК Гранітекс» та ТОВ «Марен компані».
Юрій Бражник (ТВО №145) – власник агентства нерухомості.
Фелікс Урін (ТВО №146) – адвокат.
Євгеній Дацько (ТВО №147) – інформація відсутня.
Станіслав Богдановський (ТВО №148) – працює в ТОВ «Нова пошта»; інформація про політичну кар’єру відсутня.
Ярослав Лисяк (ТВО №149) – підприємець.
Ігор Чеверда (ТВО №150) – співробітник ТОВ «Славутич руда».
Валерій Руденко (ТВО №151) – інформація відсутня.

Сергій Каплін

Юрій Синяк (ТВО №144) – депутат Полтавської міської ради від «Соціал-демократичної партії».
Валерій Прядко (ТВО №145) – голова Полтавської обласної організації «Соціал-демократичної партії»; в 2015 році обраний депутатом Полтавської облради від «СДП».
Микола Первак (ТВО №146) – Полтавська обласна організація профспілок працівників АТ І ДГ.
Костянтин Кірпосенко (ТВО №147) – член партії «СДП»; з 2015 року заступник голови Миргородської міської ради.
Євгеній Алєксєєв (ТВО №148) – депутат Лубенської міської ради та голова фракції «СДП».
Артем Вітко (ТВО №149) – народний депутат за списком «Радикальної партії Олега Ляшка»; безпартійний; в 2015 році заявив про вихід з фракції «Радикальної партії», проте, згідно з даними Верховної Ради, донині входить до її лав. Проявляє високу активність в межах округу, де неодноразово виявлялась його політична реклама, друкована продукція, розміщувались палатки. Також Вітко наприкінці 2018 року організовував заходи до професійних свят працівників культури, збройних сил України, працівників освіти, де вручав подарунки. Наприкінці грудня відкрив правову приймальню в Карлівці та Кобеляках.
Олександр Плескач (ТВО №150) – приватний підприємець.
Станіслав Борсук (ТВО №151) – депутат Чорнухинської районної ради від «СДП»; член партії.

Юрій Кармазін

Вячеслав Юдічев (ТВО №144) – фізична особа підприємець.
Роман Довгаль (ТВО №145) – інформація відсутня.
Владислав Бульба (ТВО №146) – співробітник Кременчуцького національного університету імені Остроградського.
Григорій Самсоненко (ТВО №147) – пенсіонер.
Сергій Кравецький (ТВО №148) – в 2015 році балотувався до Лубенської районної ради від партії «Батьківщина», не пройшов.
Юлія Тузова (ТВО №149) – інформація відсутня.
Вікторія Григораш (ТВО №150) – співробітник Кременчуцького національного університету імені Остроградського.
Аліна Орел (ТВО №151) – інформація відсутня.

Ілля Кива

Дмитро Герасименко (ТВО №145) – голова Полтавської міської організації «Соціальна партія України»; директор юридично-консультативного центру «Прецеденть».
Олег Биков (ТВО №146) – адвокатська контора «Бикових».
Євгеній Хрустальов (ТВО №147) – пенсіонер; член громадської ради при Миргородській райдержадміністрації.
Сергій Харченко (ТВО №148) – приватний підприємець.
Андрій Старіков (ТВО №149) – в 2015 балотувався до складу Полтавської районної ради від партії «Відродження», але не пройшов; депутат Степненської сільської ради Полтавського району від партії «Відродження».
Сергій Костецький (ТВО №150) – пенсіонер.
Дмитро Коваль (ТВО №151) – інформація відсутня.

Руслан Кошулинський

Юліан Матвійчук (ТВО №144) – в 2015 році був обраний до складу Полтавської міської ради як перший номер від партії «Свобода»; помічник народного депутата Юрія Левченка в Верховній Раді України.
Ігор Скляр (ТВО №145) – в 2015 році був обраний депутатом Полтавської обласної ради від ВО «Свобода».
Роман Чабановський (ТВО №146) – заступник голови Полтавської обласної організації ВО «Свобода»; депутат Шевченківської районної ради в місті Полтава від ВО «Свобода»; протягом 2015-2016 років обіймав посаду голови Октябрської (Шевченківської) районної ради в Полтаві.
Анатолій Соломаха (ТВО №147) – член партії ВО «Свобода».
Олег Головченко (ТВО №148) – член партії ВО «Свобода»; директор ООО «ЗТК Украгроімпекс»; в 2015 році балотувався на посаду депутата в Полтавську обласну Раду від ВО «Свобода», не пройшов.
Микола Ніколаєнко (ТВО №149) – член виконкому Карлівської міської ради; приватний підприємець.
Сергій Литвиненко (ТВО №150) – в 2015 році був обраний депутатом до Полтавської міської ради від ВО «Свобода».
Віктор Щуров (ТВО №151) – депутат Полтавської обласної ради; голова фракції ВО «Свобода» в облраді; протягом 2005-2010 років обіймав посаду голови Лохвицької РДА.

Віктор Кривенко

Тетяна Бажан (ТВО №144) – співробітник ТОВ «Таваагроінвест».
Анатолій Вороновський (ТВО №147) – керівник миргородської міськрайонної ГО «Турбота»; був керівником миргородського осередку партії «Наша України».
Максим Паляниця (ТВО №148) – працює в Лубенському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Юлія Литвиненко

Вікторія Замула (ТВО №144) – співробітник Полтавської ЗОШ №10.
Юлія Кадирова (ТВО №145) – інформація відсутня.
Олена Кілєва (ТВО №146) – інформація відсутня.
Юрій Сидоренко (ТВО №147) – фізична особа підприємець; колишній суддя Миргородського міськрайонного суду Полтавської області.
Олег Кулик (ТВО №148) – інформація відсутня.
Дар’я Стахова (ТВО №149) – співробітник обласного комунального інформаційного агентства «Новини Полтавщини».
Анатолій Тімашев (ТВО №150) – співробітник ПАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат».
Юлія Антіпова (ТВО №151) – інформація відсутня.

Олег Ляшко

Юлія Денисюк (ТВО №144) – провідний юрисконсульт Полтавського національного педагогічного університету; дружина прокурора Полтавської місцевої прокуратури.
Віталій Мірошниченко (ТВО №145) – інформація відсутня.
Дмитро Кавунник (ТВО №146) – фізична особа підприємець.
Віталій Голубицький (ТВО №147) – депутат Шишацької районної ради від «Радикальної партії»; член партії «РПЛ».
Євген Зот (ТВО №148) – депутат Лубенської міської ради від «Радикальної партії»; член «РПЛ».
Віта Батьквова (ТВО №149) – інформація відсутня.
Євген Манжалій (ТВО №150) – приватний підприємець.
Світлана Гайдабура (ТВО №151) – депутат Гадяцької районної ради від «РПЛ»; член партії.

Олександр Мороз

Василь Ковальчук (ТВО №144) – громадський активіст та правозахисник; в 2014 балотувався до Верховної Ради в якості самовисуванця в ВО №145, але не пройшов; в 2015 році балотувався на посаду Полтавського міського голови від «Аграрної партії», набрав 3,35% голосів.
Віктор Іноземцев (ТВО №145) – очолює Полтавський кооперативний коледж; в 2007 балотувався до ВР за списком «Соціальної партії», але не пройшов.
Микола Попов (ТВО №146) – пенсіонер.
Сергій Шалаєнко (ТВО №147) – інформація відсутня.
Анатолій Коряк (ТВО №148) – пенсіонер.
Микола Пономаренко (ТВО №151) – пенсіонер.

Валентин Наливайченко

Сергій Галата (ТВО №146) – власник ПП «Будмонтажпроект-17».
Микола Рибалка (ТВО №147) – фізична особа підприємець; засновник миргородської ГО інвалідів по зору «Зір».
Руслан Скацький (ТВО №148) – куратор в Лубенському навчально-виховному комплексі №9.
Павло Гунжель (ТВО №149) – співробітник ПП «Соломіямедіагруп».

Андрій Новак

Олег Русін (ТВО №144) – заступник керівника полтавської філії ТОВ «Бела Бяроза».
Олександр Русін (ТВО №145) – голова ГО «Учасників АТО та волонтерів «Патріот»; в 2015 балотувався на Полтавського міського голову від партії «Патріот» – набрав 3% голосів, та до Полтавської міської ради – не пройшов.
Сергій Хоменко (ТВО №146, №148, №151) – інформація відсутня.
Дмитро Горішній (ТВО №147) – в 2015 році балотувався до складу Полтавської міської ради, та до складу Шевченківської районної ради в Полтаві від партії «Патріот» – не пройшов.
Станіслав Гончар (ТВО №149) – приватний підприємець.
Андрій Новак (ТВО №150) – інформація відсутня.

Сергій Носенко

Дмитро Любцев (ТВО №144) – фізична особа підприємець.
Ярослав Жуков (ТВО №145) – приватний підприємець.
Вікторія Яценко (ТВО №146) – співробітник Полтавської державної аграрної академії.
Ольга Субота (ТВО №147) – інформація відсутня.
Марина Похилюк (ТВО №149) – співробітник ПАТ «Приватбанк».
Дар’я Мусієнеко (ТВО №150) – співробітник Кременчуцького інституту вищого навчального закладу «Університету імені Альфреда Нобеля».
Ірина Деменко (ТВО №151) – керівник ГО «Полтавський центр соціальних проектів».

Володимир Петров

Дар’я Горбунова (ТВО №144) – інформація відсутня.
Ірина Погорілець (ТВО №145) – інформація відсутня.
Валентина Фаль (ТВО №146) – інформація відсутня.
Олександр Медведєв (ТВО №147) – інформація відсутня.
Василь Гальченко (ТВО №148) – пенсіонер; в 2015 році був першим номером у списку партії «Наш край» до Лубенської міської ради, але не пройшов.
Яніна Вовчок (ТВО №149) – співробітник ПП «Ланівський цукровий завод».
Надія Дробецька (ТВО №150) – співробітник Спеціалізованої ЗОШ № 3 ім. В.О. Нижниченка в Горішніх Плавнях.
Олексій Холод (ТВО №151) – інформація відсутня.

Петро Порошенко

Микола Кульчинський (ТВО №144) – народний депутат України 3-6 скликань.
Наталія Драч (ТВО №145) – директор комунального закладу «Тростянецький навчально-виховний комплекс Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області».
Радомир Сербін (ТВО №146) – головний лікар Кременчуцький перинатальний центр ІІ рівня.
Олександр Гавловський (ТВО №147) – член партії «БПП «Солідарність»; ген директор ПАТ «Миргородкурорт».
Роман Сендзюк (ТВО №148) – депутат Лубенської міської ради від «БПП «Солідарність»; директор Лубенського лісотехнічного коледжу.
Людмила Дроменко (ТВО №149) – адвокат.
Світлана Ярошенко (ТВО №150) – адвокат.
Анатолій Несменчук (ТВО №151) – директор  Гадяцького коледжу  культури  і  мистецтв  імені Котляревського;  член  виконкому  Гадяцької  міської  ради.

Руслан Ригованов

Карина Матюх (ТВО №144) – інформація відсутня.
Анастасія Ступар (ТВО №145) – інформація відсутня.
Валерій Тимченко (ТВО №146) – співзасновник ТОВ «Автодженезіс».
Наталія Домненко (ТВО №147) – засновник газети «Миргород – наш дім».
Ірина Подфедько (ТВО №148) – інформація відсутня.
Тетяна Тимоха (ТВО №149) – в 2015 році балотувалась до складу Карлівської міської та районної рад від «Радикальної партії», але не пройшла.
Олеся Білецька (ТВО №150) – фізична особа підприємець.
Лідія Потопальська (ТВО №151) – пенсіонерка.

Віталій Скоцик

Тетяна Грузін (ТВО №144) – в 2015 році балотувалась до складу Полтавської міської ради від «Аграрної партії», але не пройшла.
Сергій Матус (ТВО №145) – в 2006 році балотувався до складу Полтавської облради від «Український Народний Блок Костенка і Плюща», але не пройшов.
Світлана Міцу (ТВО №146) – співробітник Кременчуцького педколеджа імені Макаренка.
Віктор Шуляренко (ТВО №147) – керівник ГО «Риболовний клуб «Золотий карась».
Тетяна Ткаченко (ТВО №148) – працює в ТОВ «Агріс».
Вікторія Захожай (ТВО №149) – приватний підприємець.
Володимир Шамайко (ТВО №150) – підприємець.
Віталій Бабак (ТВО №151) – депутат Полтавської облради від «Свободи»; безпартійний.

Ігор Смешко

Людмила Стельмах (ТВО №144) – в 2015 році балотувалась до складу Полтавської обласної ради від «Радикальної партії», але не пройшла; керівник ГО «Правозахисна організація «Полтавський медіаклуб».
Віталій Панченко (ТВО №145) – екс-голова Зінківської райдержадміністрації, який в 2017 пішов у відставку, у зв’язку з висловленою недовірою депутатами Зіньківської райради; в 2017 році правоохоронці вручили Панченку протокол про корупційний злочин – відносно невчасно поданої декларації.
Ніна Дашко (ТВО №146) – в 2015 році балотувалась до складу Полтавської облради від партії «Рідне місто», але не пройшла; громадська активістка, голова правління ГО «Право на захист».
Володимир Марцинковський (ТВО №147) – в 2015 році балотувався до складу Полтавської облради та Миргородської міськради від «Аграрної партії», але не пройшов.
Віктор Садовий (ТВО №148) – в 2015 році балотувався до Полтавської облради та Лубенської міськради від ВО «Свобода» – не пройшов.
Сергій Костенко (ТВО №149) – колишній голова Карлівської РДА, котрого в 2017 році було звільнено за порушення присяги державного службовця.
Роман Оржеховський (ТВО №150) – інформація відсутня.
Андрій Коваль (ТВО №151) – інформація відсутня.

Олександр Соловйов

Олександр Смірнов (ТВО №144) – інспектор ТОВ «ГПЛ».
Анна Боберська (ТВО №145) – інформація відсутня.
Вікторія Міщенко (ТВО №146) – інформація відсутня.
Геннадій Камленок (ТВО №147) – інформація відсутня.
Артем Чернобривець (ТВО №148) – в 2015 році балотувався до складу Полтавської облради від партії «Батьківщина», але не пройшов; голова фермерського господарства «Родинний сад».
Олександр Голієнко (ТВО №149) – інформація відсутня.
Сергій Дроздов (ТВО №150) – інформація відсутня.
Ірина Сова (ТВО №151) – інформація відсутня.

Сергій Тарута

Наталія Щербак (ТВО №144) – голова Полтавської обласної організації партії «Основа»; в 2015 році балотувалась до складу Полтавської міської ради від «БПП «Солідарність», але не пройшла.
Олег Кісельов (ТВО №145) – підприємець.
Богдан Оксененко (ТВО №146) – голова правління ПрАТ «Кременчукгаз».
Володимир Чаплієнко (ТВО №147) – приватний підприємець.
Сергій Мокрий (ТВО №148) – тимчасово не працює.
Анатолій Бистрай (ТВО №149) – приватний підприємець.
Оксана Таушканова (ТВО №150) – співробітник ПрАТ «Кременчукгаз».
Олександр Кузьменко (ТВО №151) – інформація відсутня.

Юлія Тимошенко

Олена Резвіна (ТВО №144) – в 2015 році балотувалася від «Батьківщини» до Полтавської міської та обласної рад, але не пройшла; входить до Полтавської міської організації ВО «Батьківщина».
Ігор Горжій (ТВО №145) – депутат Полтавської облради від «Батьківщини»; член партії; співзасновник ТОВ «Газонафтовий промисловий комплекс»; з 2005 до 2015 року був начальником Територіального управління державної інспекції з енергозбереження в Полтавській області; в 2016 році був головою ОВК на довиборах народного депутата по одномандатному виборчому округу №151.
Олександр Головач (ТВО №146) – депутат Кременчуцької міської ради від «Батьківщини»; член партії.
Олександр Ващенко (ТВО №147) – член партії «Батьківщина»; керівник 11 компаній діяльність яких пов’язана з агробізнесом; голова громадської організації «Народне сприяння захисту земель Полтавщини».
Тетяна Гребінник (ТВО №148) – в 2015 була обрана до Лубенської районної ради як перший номер за списком «Батьківщини»; керівник Лубенської районної організації партії.
Лариса Босенко (ТВО №149) – в 2015 році балотувалась до Полтавської міської ради під дівочим прізвищем Годунова, але не пройшла; наприкінці 2018 та на початку 2019 років від імені ГО «Наша справа Полтавщина» проводила свята для дітей на території всіх шести районів 149 виборчого округу, які супроводжувались роздачею подарунків з символікою «Батьківщини»; остання активність ГО була зафіксована на початку січня 2019 року.
Ірина Юрченко (ТВО №150) – інформація відсутня.
Інна Демчук (ТВО №151) – депутат Лохвицької міської ради; в 2016 році була головою ОВК на довиборах народного депутата по одномандатному виборчому округу №151, котра залишила посаду під час скандального підрахунку голосів; чоловік Інни Демчук – колишній міський голова Лохвиці та засновник районної організації ВО «Батьківщина», який в 2016 році на довиборах народного депутата по 151 ВО був учасником скандалу щодо можливого підкупу виборців.

Ігор Шевченко

Сергій Клочко (ТВО №144) – керівник ТОВ «Медіа-юридична група «Софі».
Наталія Бордюг (ТВО №146) – інформація відсутня.

Олександр Шевченко

Денис Поліщук (ТВО №144) – в 2015 році увійшов до складу Полтавської міської ради від «Соціал-демократичної партії»; в 2018 року був позбавлений мандата через відкликання його кандидатури «СДП».
Руслан Стройний (ТВО №145) – голова правління ПАТ «Полтаваобленерго».
Олександр Кальченко (ТВО №146) – депутат Кременчуцької міської ради від партії УКРОП.
Володимир Кондра (ТВО №147) – Директор Полтавської обласної організації «Роботодавців оздоровчих закладів».
Віктор Ступка (ТВО №148) – депутат Лубенської районної ради від партії УКРОП; голова постійної комісії з питань планування бюджету та фінансів.
Микола Токар (ТВО №149) – депутат Карлівської міської ради від партії УКРОП.
Валерій Чечель (ТВО №150) – депутат Полтавської обласної ради від партії УКРОП; керівник Велико-кохнівської філії ПАТ «Полтаваобленерго».
Вадим Обломей (ТВО №151) – 2015 року балотувався до Гадяцької райради від партії УКРОП, але не пройшов.
 
За коментарями звертайтеся:
e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.