Під час виборів Президента України у 1 535 дільничних виборчих комісіях Хмельницької області працюватиме 18 980 осіб, які представляють 20 кандидатів на пост Президента України. Найбільше осіб включено до складу ДВК за поданнями Юлії Литвиненко, найменше – Ольги Богомолець. Найбільше керівних посад у ДВК дісталося представникам Анатолія Гриценка та Петра Порошенка, найменше – кандидатурам від Олександра Данилюка. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

До виборів Президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року, у семи територіальних виборчих округах Хмельниччини утворено 1535 дільничних виборчих комісій, у яких працюватиме 18980 осіб. Найбільше дільниць у 189 виборчому окрузі – 284, найменше – у 187, де створено 81 дільничну виборчу комісію.

У Хмельницькій області члени дільничних виборчих комісій представляють 20 кандидатів: Юлію Литвиненко, Петра Порошенка, Олега Ляшка, Анатолія Гриценка, Юлію Тимошенко, Миколу Габера, Володимира Зеленського, Андрія Новака, Юрія Бойка, Руслана Кошулинського, Руслана Ригованова, Юрія Кармазіна, Ігоря Смешка, Олександра Шевченка, Сергія Таруту, Романа Безсмертного, Віктора Кривенка, Юрія Дерев’янка, Олександра Данилюка та Ольгу Богомолець.

Максимальна кількість представників у складі ДВК в Юлії Литвиненко – 1 535 осіб, відповідно до кількості ДВК. У Петра Порошенка на одну особу менше, у Олега Ляшка 1 532 особи. Найменше членів ДВК, лише 16 осіб, представляють Ольгу Богомолець. Кандидатури, що увійшли до дільничних комісій за її поданням, працюватимуть тільки у виборчому окрузі №193. За поданням Олександра Данилюка до складу комісій включено 17 осіб, Юрія Дерев’янка – 70.

Не представлені у ДВК області 19 кандидатів: Геннадій Балашов, Інна Богословська, Віктор Бондар, Олександр Ващенко, Олександр Вілкул, Василь Журавльов, Сергій Каплін, Ілля Кива, Аркадій Корнацький, Віталій Купрій, Олександр Мороз, Валентин Наливайченко, Роман Насіров, Сергій Носенко, Володимир Петров, Віталій Скоцик, Олександр Соловйов, Юрій Тимошенко, Ігор Шевченко.

Найбільше керівних посад (голів, заступників голів та секретарів ДВК) у складі дільничних комісій області дісталося представникам Анатолія Гриценка (379), Петра Порошенка (379) та Юлії Литвиненко (378), найменше – кандидатурам від Олександра Данилюка (3), Ольги Богомолець (4) та Юрія Дерев’янка (15).

Усі дільничні виборчі комісії в області було утворено вчасно та без істотних порушень. У ч. 1 ст. 24 Закону України «Про вибори Президента України» зазначено, що дільнична виборча комісія утворюється відповідною окружною виборчою комісією не пізніш як за вісімнадцять днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії у кількості не менше дев’яти осіб. На виборчих дільницях, де кількість виборців не перевищує п’ятдесяти осіб, дільнична виборча комісія може утворюватися у складі голови, секретаря та двох-чотирьох членів комісії.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)