Дільничні виборчі комісії у виборчому окрузі №24 проводять перші засідання. Спостерігачі ОПОРИ зафіксували спроби двох ДВК на цьому окрузі заповнити виборчу документацію іншою датою. Разом зі списками комісій, головам комісій в ОВК передають Постанову №7 від 12 березня 2019 року, складену о 23:50.

15 березня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА відвідали перші засідання дільничних виборчих комісій у виборчому окрузі №24 в місті Дніпро. Відповідно до пункту 2 статті 27 Закону України «Про вибори Президента України» повноваження дільничної виборчої комісії починаються з моменту складення присяги більшістю від складу, визначеного при її утворенні, на засіданні комісії, що проводиться не пізніш як на другий день після дня прийняття рішення про її утворення і скликається її головою.

Особливістю перших засідань дільничних комісій на виборчому окрузі №24 стало порушення термінів утворення ДВК окружною комісією. Нагадаємо, ОВК №24 сформувала ДВК 13 березня, а перші засідання ДВК мають відбутись протягом двох днів після їх утворення.

Натомість, під час засідань ДВК, які відвідали спостерігачі ОПОРИ 15 березня, комісії спершу складали присягу із зазначенням дати 14 березня.

Так, члени ДВК №121282 повідомили, що 14 березня не вдалось провести засідання, оскільки на засідання були присутніми тільки три члени комісії, інші члени комісії склали присягу вдома 14 березня та принесли її з собою на засідання. Після обговорення члени ДВК №121282 заповнили та підписали текст присяги 15 березня.

Члени ДВК №121281 також спершу вирішили скласти присягу та проставити дату 14 березня. Іншу документацію, як то протокол засідання, список присутніх членів комісії також були датовані 14 березня 2019 року. Пізніше, після акцентування уваги спостерігачами ОПОРИ на необхідності заповнення відповідної дати, а саме 15 березня, документацію переписали.

Як зазначили головуючі на засіданні, підставою для формування ДВК стала Постанова №7 ОВК №24 від 12 березня 2019 року, складена, як зазначено на документі о 23:50.

Відповідно до пункту 1 статті 366 Кримінального кодексу України складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів - караються штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пункт 2 статті 158 Кримінального кодексу України зазначає, що підробка або незаконне виготовлення, використання або зберігання незаконно виготовлених чи підроблених виборчих документів (виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, про підсумки голосування на виборах чи референдумі, про результати виборів або референдуму та інших документів, які відповідно до законодавства відносяться до виборчих документів) - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років».

«Ставлення членів ДВК до дотримання норм виборчого законодавства, зокрема вимог щодо проведення першого засідання та складення присяги яскраво ілюструє рівень правової культури її членів, а також ще раз доводить, що процес спостереження спрямований не тільки на фіксацію правопорушень, але, з огляду на дії наших спостерігачів, і на превентивно-виховну роботу з виборцями, в тому числі з членами виборчих комісій, з метою попередження та припинення виборчих правопорушень з їх боку»

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.