4 березня мітинги за участі Юлії Тимошенко пройшли у Сторожинці, Новоселиці та Хотині. У двох районних центрах на заходах були присутні діти, які тримали в руках чи були одягнені в агітаційну символіку. Також було зафіксовано підвіз людей на зібрання.

У всіх трьох районах кандидатку в Президенти Юлію Тимошенко супроводжував голова обласної ради Іван Мунтян, який зазначив, що на день приїзду лідерки ВО «Батьківщина» взяв відпустку.

Спостерігачі ОПОРИ виявили як декілька дітей зі школи в Сторожинці замість уроків були на мітингу, аргументуючи це тим, що їх відпустили з занять. Один з них в двох руках тримав плакат з написом «Сторожинеччина підтримує Юлію Тимошенко». Директор школи, Cергій Качановський підтвердив, що один із учнів навчається в його школі, але про те, що він на мітингу   ̶  не знав.

У Новоселиці на зустрічі теж знаходилися діти з агітаційною символікою (шапки та шарфи «Вірю в Україну» та «Юлія Тимошенко 2019»), але активної участі, окрім фотографування, вони в заходах не брали. На присутність неповнолітніх спостерігачі звернули увагу представників правоохоронних органів, які були на мітингу.

Окрім того, у трьох районах спостерігачі фіксували підвіз громадян. У Хотині, близько 20 мікроавтобусів привозили на виступ кандидатки в Президенти мешканців Хотинського та Кельменецького районів Чернівецької області. Також відвозили назад. Один із водіїв, який привіз людей з Кельменців, зазначив, що проїзд оплачували не пасажири, а замовник – штаб Юлії Тимошенко. В свою чергу, голова Хотинського осередку ВО «Батьківщина» Анатолій Банар стверджує, що ні районний, ні обласний штаб Юлії Тимошенко до організації підвозу не причетний, а оплата за проїзд здійснювалась безпосередньо людьми, які приїхали на захід. З Чернівців до Сторожинця підвозили людей двома автобусами з площі філармонії. Як повідомили в одному з агітаційних наметів Юлії Тимошенко – безкоштовно. Також відбувався підвіз людей  із Вижницького району. До Новоселиці підвіз здійснювався з с. Рідківці.

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА вказує на те, що відповідно до ч. 3 ст. 2 Закону України «Про вибори Президента України» у проведенні передвиборної агітації можуть брати участь  громадяни, які мають право голосу, тобто виборці. Водночас Закон не містить прямих заборон щодо недопущення неповнолітніх осіб до участі в агітаційних заходах.  Тому перебування дітей у супроводі та під наглядом батьків на масових агітаційних заходах не є порушенням закону. Разом із тим, неприпустимо освітнім закладам залучати учнів до агітаційних заходів, адже в ч. 5 ст. 31 Закону України «Про освіту» зазначено, що керівництву закладів освіти, педагогічним, науково-педагогічним і науковим працівникам, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих  політичними партіями (об’єднаннями), крім заходів, передбачених освітньою програмою. В разі, коли передвиборна агітація супроводжується наданням виборцям послуг з безкоштовного перевезення, то такий випадок може бути розцінено як непрямий підкуп виборців (ч. 6 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України»). Проте із застосуванням вказаної норми на практиці виникають проблеми, коли мова йде про безкоштовне надання виборцям товарів, робіт та послуг не під час агітаційних заходів, а перед їх початком чи після їх завершення.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.