Протягом лютого Чернівецьку область відвідали п’ять кандидатів на пост Президента – Руслан Кошулинський, Олександр Соловйов, Анатолій Гриценко, Юрій Дерев’янко та Володимир Зеленський. Політики зустрічалися із представниками ЗМІ, партійними функціонерами та виборцями. Двоє кандидатів відвідали машинобудівний завод. Не всі візити кандидатів були попередньо анонсовані та широко висвітлені у пресі, про деякі повідомлялось тільки на офіційних сторінках партії та персональних сторінках.

27 лютого в рамках виборчого туру регіонами країни Руслан Кошулинський перебував на Буковині, де зустрівся з громадами Вижниці  (кінотеатр ім. Т. Шевченка)  та Чернівців (обласна філармонія ім. Дмитра Гнатюка). Також кандидат виступив перед колективом Чернівецького машинобудівного заводу.

Фото: Букінфо

22 лютого Олександр Соловйов провів зустріч з партійним активом з Чернівців, Новодністровська та інших районів. Також лідер «Розумної сили» зустрівся з ветеранами органів внутрішніх справ України в обласному центрі.

Фото: з офіційної  фейсбук сторінки Олександра Соловйова

20 лютого Анатолій Гриценко у готелі «Буковина» провів прес-конференцію, зустрівся  з колективом Чернівецького машинобудівного заводу та поспілкувався з буковинцями в палаці «Юність Буковини». Під час зустрічі з виборцями ОПОРА зафіксувала підвіз людей автобусами, проте детальної інформації щодо того, хто організовував та оплачував ці поїздки, немає.

Також політик був у Чернівцях 2 лютого. Він поспілкувався з журналістами  двох чернівецьких телеканалів та  зустрівся з керівництвом окружних штабів та працівниками обласного штабу. Цей приїзд Анатолія Гриценка анонсований не був.

18 лютого Юрій Дерев’янко у Чернівцях взяв участь у автопробігу «За доступне розмитнення ЄвроАвто 10% для всіх». Автопробіг відбувся за участі понад 500 автомобілістів та активістів партії «ВОЛЯ» на підтримку законопроектів №9518 та №9519.

Фото: АСС

12 лютого в Чернівцях відбувся концерт Студії «Квартал 95» за участі гумориста та одночасно кандидата в Президенти Володимира Зеленського. Концерт гумористів був анонсований заздалегідь, а ціни на квитки коливалися у межах від 1 до 1900 гривень (інформація на сайті chernovtsy.karabas.com). Однак перед анонсованим концертом пройшов ще один – благодійний. Вхід на захід був по квитках, які попередньо роздавалися різним соціальним групам. Достеменно невідомо, як обирали людей, які отримали можливість безкоштовно подивитися шоу.

Фото: АСС

«Більшість із 44 зареєстрованих кандидатів ще не бували в регіоні після офіційного старту виборчого процесу. За січень Чернівецьку область не відвідав жоден кандидат. Тож цілком ймовірно, що слід очікувати більш рейтингових кандидатів та більшої інтенсивності заходів у березні», – зазначив координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій області.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)