З 31 грудня по 22 січня предстанвики Громадянської мережі ОПОРА вже подали 9 заяв про ймовірне порушення закону України «Про вибори Президента України». 6 заяв написали в поліцію у Кропивницькому, 2 – у Світловодську та один у Знам’янці.

«На теперішній час за5фактами, які було зафіксовано у Кропивницькому, Світловодську та Знам’янці, перевірки вже закінчено. Cкладено адміністративні матеріали за ст. 212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) та 212-14 (порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях) КупАП», –зазначив заступник очільника ГУНП у Кіровоградській області Олексій Ніколаєв.

«Згідно отриманих нашими представниками довідок, поліцією складено адмінпротоколи на приватні підприємства, які займаюються рекламою. Зокрема, це стосується білбордів Андрія Садового, Євгена Мураєва, Сергія Капліна. У довідці зазначено, що адміністративні протоколи направлені до суду для подальшого прийняття рішення», – зазначила координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області.

23.01.2019 Kropivnitskay Zayava

Нагадаємо, представники ОПОРИ написали заяви у поліцію щодо розміщення білбордів без вихідних даних кандидатів у Президенти Євгена Мураєва, Анатолія Гриценка, Валентина Наливайченка, Андрія  Садового, Сергія Капліна. А також 22 січня у Кропивницькому склали заяву до поліції на ймовірне порушення закону України «Про вибори Президента» щодо розміщення білборда без вихідних даних кандидата Олександра Шевченка.

У частині 2 статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення йдеться: «Розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Відповідно до ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України»передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією.

Веб-сaйт| Моніторинг пaрлaменту | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опорa)