Під час візиту кандидата в Президенти України Олега Ляшка на Черкащину, за нього агітував чинний голова Драбівської районної ради Володимир Дзега у свій робочий час, що заборонено законом. Ймовірно на цей момент він також не перебував у відпустці. Представники ОПОРИ звернулись до поліції з метою перевірки факту можливого порушення законодавства.

Лідер Радикальної партії 31 січня провів зустрічі з виборцями у Драбові та Золотоноші. Також побував у Золотоніській центральній районній лікарні. Так, під час першої зустрічі у актовій залі будинку культури у Драбові, Олег Ляшко виступив з різкою критикою чинного Президента. Також Ляшко пообіцяв радикальні зміни в країні у разі його перемоги на виборах. Зокрема, знизити ціни на газ та медикаменти, збільшити зарплати тощо. Ляшко закликав голосувати за нього та не вірити рейтингам, що публікуються.

Варто зазначити, що керував агітаційним заходом, зустрічав гостей на вході в будинок культури, оголошував вихід на сцену кандидата, вручав подарунки та у промові агітував за Олега Ляшка чинний голова Драбівської районної ради Володимир Дзега. Під час оголошення виступу Володимир Дзега також наголосив, що переконаний у перемозі лідера Радикальної партії на виборах Президента. Варто зазначити, що він є безпартійним, а на виборах до районної рад балотувався першим номером у списку Радикальної партії.

Голова Драбівської районної ради постійно супроводжував Олега Ляшка під час візиту. Разом вони заходили до приміщення райдержадміністрації та давали інтерв’ю ЗМІ, що супроводжували лідера Радикальної партії.

Відповідно до ч. 3 cт. 55 «Закону України про місцеве самоврядування» голова ради працює у раді на постійній основі, не може мати інший представницький мандат, суміщати свою службову діяльність з іншою роботою, у тому числі на громадських засадах, займатися іншою оплачуваною роботою.

А відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 64 «Закону про вибори Президента України», забороняється участь у передвиборній агітації органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, їх посадовим і службовим особам у робочий час.

Також новина агітаційного характеру та з фотоілюстрацією на якій зокрема фігурує Володимир Дзега, з’явилось на сайті районної ради.

01 02 19 cherkasy skrin 1

01 02 19 cherkasy skrin 2

На правах анонімності представник Драбівської районної ради повідомив спостерігачам, що Володимир Дзега у відпустці на момент візиту Олега Ляшка не перебував. Активна підготовка до заходу за його участі і сам захід тривали орієнтовно з 10:30 до 14:30. Представники ОПОРИ звернулись до поліції з метою перевірки факту можливого порушення законодавства та в разі, якщо це мало місце притягнути до відповідальності винних осіб.

Окрім іншого, Олег Ляшко, перебуваючи на зустрічі з виборцями у Драбові, прямо зі сцени будинку культури, увімкнувши гучний зв’язок телефону у мікрофон, зателефонував  голові Черкаської облдержадміністрації Олександру Вельбівцю та голові облавтодору Русланові Левченку та в наказовому порядку дав доручення чиновникам протягом години почистити від снігу дороги, які ведуть у Драбів і негайно приступити до їх ремонту. До слова, через кілька годин неподалік Драбова помітили припарковану дорожню техніку.

На завершення зустрічі, разом з головою районної ради Володимиром Дзегою, Олег Ляшко відзначив подяками членів Радикальної партії, які нещодавно були обрані депутатами Михайлівської і Великохутірської об’єднаних територіальних громад.

У Золотоноші Олег Ляшко відвідав районну лікарню, зазначивши у виступі перед присутніми там, що після перемоги на виборах він значно збільшить зарплати лікарям і здешевить ліки. Екскурсію лікарнею йому проводив головний лікар Сергій Примак. Присутнім під час заходів був і голова Золотоніської районної ради Валерій Саранча, однак активної участі у зустрічі не брав.

Під час зустрічі з виборцями в Золотоніському міському будинку культури представники колективів місцевої школи-інтернату, музичної школи та професійного ліцею подякували кандидату за допомогу у ремонті закладів освіти. Можна припустити, що йшлося про кошти з державного  та місцевого бюджетів на ремонт закладів, які були виділені «за сприяння» депутатів Радикальної партії різних рівнів. На що Олег Ляшко пообіцяв і надалі допомагати в ремонті іншим золотоніським навчальним закладам.

Впродовж візиту Олега Ляшка супроводжували близько 10 агітаторів, які розповсюджували партійні газети, календарі, значки та вигукували гасла на підтримку кандидата Радикальної партії. Представники ЗМІ та агітатори пересувалися автобусом із зображенням ОлегаЛяшка.