14 лютого у приміщенні Болградської районної державної адміністрації спостерігач ОПОРИ зафіксував матеріали політичної агітації на користь кандидата в Президенти Петра Порошенка. ОПОРА звернулась із заявою до поліції.

Агітаційний плакат з написом «15 грудня 2015 року. Цей день увійшов в історію! Президент України Петро Порошенко» спостерігач ОПОРИ зафіксував 14 лютого на стіні першого поверху приміщення Болградської райдержадміністрації. Плакат, що був розміщений у приміщенні органів державної влади, також не містив вихідних даних.

За цим фактом Громадянська мережа ОПОРА звернулась до поліції із заявою, у якій просить скласти протокол про адміністративне правопорушення та надіслати протокол про адміністративне правопорушення до районного суду для розгляду питання про притягнення до відповідальності.

У приймальні райдержадміністрації ОПОРІ пояснили, що жоден співробітник РДА не може бути причетним до розміщення цього плакату, тож адміністрації невідомо, хто це зробив.

«Наші співробітники добре знать законодавство і ніколи б не дозволили собі його порушити», - запевнили в РДА.

ОПОРА нагадує, що, відповідно до ч. 3 ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України» друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Крім того, згідно з ч. 21 ст. 64 цього ж Закону забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

Такий факт може бути кваліфікований як адміністративне правопорушення, передбачене ст. 21214 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, що спостерігач ОПОРИ звернувся до поліції через застосування адмінресурсу посадовими особами на півночі Одеської області.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)