Протягом січня ВО «Батьківщина» роздавала у столиці «янголів від Тимошенко», об’єднання «Самопоміч» організувало шаховий турнір, активісти Радикальної партії Олега Ляшка пригощали й роздавали іменні грамоти учасникам купання на Водохреще, водночас фіксуючи їхні персональні дані. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Як писала ОПОРА, партійні активісти столиці максимально використали новорічно-різдвяний період, щоб здобути прихильність потенційних виборців – вони організовували концерти,  роздавали солодощі тощо. Завершення святкових канікул не стало однак підставою для того, щоб припинити «вітальний марафон». Про свої заходи активісти традиційно інформують на партійних інтернет-ресурсах та сторінках соцмереж.

ВО «БАТЬКІВЩИНА»

Активісти молодіжного крила партії ВО «Батьківщина» ГО «Батьківщина молода» роздавали киянам ялинкову прикрасу у вигляді янгола з вітаннями від Юлії Тимошенко.

Так 13 січня, напередодні Старого Нового року «янголів від Тимошенко» отримали жителі Солом’янського району.

22 01 2019 Kyiv vitannia sichen tymoshenko solomianskyi

14 січня, на Новий рік за старим стилем активісти ВО «Батьківщина» роздавали янголів у Святошинському районі.

22 01 2019 Kyiv vitannia sichen tymoshenko sviatoshyn

Наступного дня, 15 січня – у Подільському районі столиці.

22 01 2019 Kyiv vitannia sichen tymoshenko podil

Фото з Facebook-сторінки «Батьківщини молодої»

Нагадуємо, що 22 січня з’їзд ВО «Батьківщина» офіційно висунув Юлію Тимошенко кандидатом у Президенти, а 23 січня вона подала документи на реєстрацію.

ОБ’ЄДНАННЯ «САМОПОМІЧ»

18 січня активісти Солом’янської партійної організації «Об’єднання «Самопоміч» організували шаховий турнір серед жителів району.

«Усі переможці турніру отримали позитивний настрій, солодкі подарунки та звісно неоціненний досвід. У січні чекайте анонсу наступного етапу нашої шахової ліги», – йдеться, зокрема, в повідомленні на Facebook-сторінці партійної організації.

Учасники турніру також отримали агітаційні календарики кандидата в Президенти від «Самопомочі» Андрія Садового, які можна побачити на фото.

Нагадуємо, що ЦВК зареєструвала Садового кандидатом 8 січня.

22 01 2019 Kyiv vitannia sichen sadovyi shahy

Фото з Facebook-сторінки Солом’янської організації «Об’єднання «Самопоміч»

РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко на Різдво 7 січня відвідав Київський пансіонат для ветеранів праці й подарував його мешканцям квіти. Також на одному з фото, опублікованих на партійному сайті, позаду Ляшка можна побачити ящики з солодощами та коробку з телевізором.

22 01 2019 Kyiv vitannia sichen liashko pancionat

22 01 2019 Kyiv vitannia sichen liashko pancionat2

Фото з сайту Радикальної партії Олега Ляшка

14 січня Ляшко взяв участь у вертепі та щедруваннях у Свято-Феодосіївському монастирі. Хоча в повідомленні на офіційному сайті згадки про це немає, але на опублікованому відео зафіксовано, що учасники святкувань отримали від Ляшка подарунки.

22 01 2019 Kyiv vitannia sichen liashko vertep

Скріншот відео з Facebook-сторінки Олега Ляшка

На Водохреще, 19 січня на березі озера Святошинське (вул. Овсієнка, 17) відбулися святкові купання, одним з організаторів яких виступила Радикальна партія. Учасників заходу зустрічали намети для перевдягання та музичної апаратури, брендовані символікою партії. Також гостей пригощали кашею та узваром. Учасникам купання партійні активісти видавали іменні грамоти, листівки й календарі з символікою Радикальної партії, паралельно фіксуючи їхні персональні дані, зокрема контактні телефони та адресу проживання.

22 01 2019 Kyiv vitannia sichen liashko kupannia2

Фото ОПОРИ

Радикальна партія офіційно висунула Ляшка кандидатом у Президенти 21 січня.

ОПОРА нагадує, що відповідно до ст. 2 Закону України «Про захист персональних даних», персональними даними є відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована. Згідно з ч. 5 ст. 6 цього ж Закону, обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб'єкта персональних даних, або у випадках, передбачених законами України, у порядку, встановленому законодавством. Крім того, згідно з ч. 2 ст. 11 Закону України «Про інформацію», серед іншого, адреса належить до категорії конфіденційної інформації про фізичну особу. Відповідно до ст. 11 цього ж Закону, не допускаються  збирання,  зберігання,  використання  та поширення конфіденційної інформації про особу без її  згоди,  крім випадків,  визначених  законом,  і  лише  в інтересах національної безпеки,  економічного  добробуту  та  захисту  прав  людини.

«Така активність партій та кандидатів є характерною для передвиборчого періоду.  Водночас описані випадки є ознакою нерівності можливостей для здійснення агітації. Адже якщо для зареєстрованого кандидата та його партії діє безліч законодавчих обмежень, то для незареєстрованих потенційних кандидатів ніяких обмежень для агітації та підкупу немає. Замовлення подарунків чи друкованих агітаційних/рекламних матеріалів неможливе без відповідного фінансування. І якщо одні кандидати витрачають кошти з виборчого фонду, то інші – з невстановлених джерел. Крім того, закликаємо громадян більш відповідально ставитися до поширення власних персональних даних. Якщо вам стало відомо, що ваші дані використали для іншої мети, ніж було домовлено, варто звертатись до правоохоронців. Зокрема, існує велика ймовірність, що зібрані дані будуть використані для подальшої агітації в ході виборчої кампанії», – коментує координатор спостереження за виборами ОПОРИ в Києві.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)