10 вересня 2015 року в готелі «Президент» у Києві відбудеться конференція «Широкомасштабна енергозберігаюча санація житлових будинків. Що необхідно для її реалізації?» Захід розпочнеться о 9:00 за адресою: вул. Госпітальна, 12.

 

В конференції візьмуть участь чиновники, експерти житлово-комунальної сфери, науковці. Зокрема, спікерами заходу стануть заступник міністра Мінрегіону Едуард Кругляк, перший заступник голови Держенергоефективності Олексій Корчміт, народний депутат України Альона Бабак, директор Держагентства по енергоефективності в житловому секторі Литви Валіус Сербента та інші.

В ході конференції будуть розкриті різноманітні аспекти проведення енергозберігаючої санації житлових будинків: законодавчі, технічні, організаційні, будуть представлені питання контролю якості та фінансування проведення заходів енергозбереження у житловому фонді.

Так, керівник житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Бойко розповість про вплив ЗУ № 417-VIII «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» на енергозберігаючу санацію. Олексій Корчміт, в свою чергу, розкриє питання стимулювання ОСББ та ЖБК до впровадження енергозберігаючих заходів, а Альона Бабак зверне увагу аудиторії конференції на поточну ситуацію в житловому фонді України в контексті зростаючих цін на опалення та темпів енергомодернізації будівель.

Конференція проводиться в рамках німецько-українського проектів: «Енергозберігаюча санація житлових будівель», 2012-2015 рр., фінансованого фондом Фрідріха Науманна ЗА СВОБОДУ та «Сталий розвиток житлового господарства в Україні», 2014-2016 рр.

За коментарями звертайтесь:
Прес-секретар житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Богдан Горобчук
тел.: +38 063 583 52 80