13 жовтня в Івано-Франківську відбулась прес-конференція кандидата у народні депутати по округу №83 (Івано-Франківськ) від ВО «Свобода» Андрія Грималюка, голови обласної організації ВО «Свобода» Василя Поповича та самовисуванця Петра Шкутяка. На ній Андрій Грималюк офіційно підтвердив своє зняття з виборів на користь Петра Шкутяка. Відповідну заяву, за його словами, він передав в ЦВК ще у суботу.

Рішення про зняття своєї кандидатури з виборчих перегонів Андрій Грималюк  прийняв особисто, аби не допустити реваншу олігархів.

«Насамперед хочу подякувати за підтримку своїм прихильникам, тим, хто мені довіряє, і планував віддати за мене свій голос. Є проблема— олігархи і їхні клани надалі намагаються залишитися у владі, просунути туди своїх нових людей. Ми не маємо права зрадити Майдан. Прийшов час об'єднюватися, але не навколо олігархічних кланів, а навколо правильних патріотичних людей, які люблять наше місто. Наразі я прийняв рішення знятися з виборів на користь Петра Шкутяка», - сказав на прес-конференції Грималюк.

Тож свободівець з “Айдару” закликав іванофранківців підтримати бойового товариша Петра Шкутяка на найближчих виборах до Верховної Ради. Разом із Шкутяком вони кілька місяців пліч-о-пліч воювали в "Айдарі", поки Петро не отримав поранення.

Кандидат у нардепи Петро Шкутяк зізнався, що давно вважає Грималюка другом, адже вони знайомі вже понад 10 років і разом були активістами революцій. Самовисуванець подякував Андрію Грималюку та партії ВО «Свобода» за мужній вчинок.

«Я вважаю, що ВО «Свобода» - це зріла партія. Я дякую «Свободі» і такий крок викликає велику повагу. Я кажу, що це крок зрілої партії», - підкреслив Петро Шкутяк і наголосив, що саме такий вчинок може покласти край давнім українським міфам про трьох гетьманів.

Голова обласної організації ВО «Свобода» Василь Попович наголосив, що знову є загроза, що в парламент потрапить людина, котра «у хвилину каже 10 матів у Верховній Раді, і буде обличчям Івано-Франківська», саме тому зняття кандидатури Андрія Грималюка на користь Петра Шкутяка проведене тільки на користь громади: «Сьогодні після подій на Сході є достойні два кандидати, але ми прийняли дуже добре рішення для громади — об'єдналися навколо Петра Шкутяка, який був на фронті, був на Революції Гідності, і до того займав достойну і гідну позицію в інтересах Прикарпаття і ніколи не лягав під режим»,— сказав Василь Попович.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/

Facebook:https://www.facebook.com/cn.opora

Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)