Агітаційні sms-повідомлення за кандидата у народні депутати, самовисуванця Святослава Євтушенка отримали рівняни напередодні виборів. Люди обурені тим, що політичний штаб використовує їхні приватні номери. «Підтримайте нашого директора Святослава Євтушенка. Він людина слова – і вивіз сміття організував, і  будівництво унікального заводу» - саме такий текст отримали жителі Рівного 21 жовтня 2014 року. Відправником смс значиться фірма «Санком», власником якої є кандидат.

смс Євтушенко

«Звідкись взявши мій номер телефону прислав недолугу агітаційну SMS. Я не є клієнтом «Санком», - скаржиться рівнянка, яка отримала повідомлення.

Надати коментар Громадянській мережі ОПОРА кандидат відмовився.

Громадська мережа ОПОРА зазначає, що такими діями кандидат порушує Закон України «Про захист персональних даних», адже дозволу використовувати інформацію про його клієнтів для агітації у своїх цілях йому ніхто не давав. Відповідно до ст.10 зазначеного Закону використання персональних даних передбачає будь-які дії володільця щодо обробки цих даних, дії щодо їх захисту, а також дії щодо надання часткового або повного права обробки персональних даних іншим суб'єктам відносин, пов'язаних із персональними даними, що здійснюються за згодою суб'єкта персональних даних чи відповідно до закону.

За детальнішою інформацією звертайтесь до
Координатора спостереження за Позачерговими виборами народних депутатів України у Рівненській області
Анатолія Бондарчука
т. (096) 918-74-08
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Організація співпрацює з понад 200 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться ще більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
 
Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)