Кандидат у народні депутати по округу №129 з центром у Центральному районі Миколаєва Надія Іванова подає до суду на інтернет-видання «Преступности.НЕТ» та «НикВести» за матеріал про непрямий підкуп виборів продуктовими наборами.

Ivanova sud

Про це вона заявила в ефірі телеканалу «Миколаїв».

Нагадаємо, як повідомлялось, після свята у театрі до дня людей похилого віку, який організувала Іванова, пенсіонерам роздавали продуктові наборі, серед яких була рекламна продукція кандидата.

За переконанням Іванової, вона стала «жертвою нечесних політичних ігор».

- Я стала жертвою нечесних політичних ігор. На сьогодні моєї юридичною службою подано позови до сайту «Преступности.НЕТ» і «НикВести». Є традиції. Я сама багато років дружу з театром, багато років підтримую ветеранські організації, багато років займаюся благодійністю. Моє підприємство ... Більше 10 років - це спосіб життя. Мені так подобається ходити до театру, привозити туди пенсіонерів. І порушувати традиції тільки тому що я пішла сьогодні на вибори… Хоча я обурена, бо хто такі сайти - ви судді, прокурори? Яке право ви маєте бездоказово звинувачувати людину? – заявила Іванова і додала, що не знає, звідки у пакетах з продуктовими наборами взялась агітаційна продукція.

Головний редактор видання «НикВести» Олег Деренюга в ефірі почав пояснювати, що сайти розмістили офіційний реліз Громадянської мережі ОПОРА і тому саме вона несе відповідальність за публікацію.

В свою чергу, регіональний координатор Комітету виборців України порекомендував кандидату звертатись у правоохоронні органи, а не звинувачувати журналістів та спостерігачів, які фіксують порушення.

Відео і фото - НикВести

 

За коментарями звертайтеся:
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.