У Києві тривають «свята» для мешканців столиці, організовані потенційними учасниками виборчих змагань. Цими вихідними нові майданчики відкрили одразу два депутати із фракції «Єдність» Костянтин Яловий та Олександр Бродський, а потенційний кандидат у депутати від партії «Рух за реформи» Святослав Козирєв, крім того, влаштував ще й змагання турнікменів.

11 вересня о 16:00 за адресою: вул. Закревського, 32 відбулося святкування з нагоди відкриття нового спортивного майданчика для «Street Workout». Подія ініційована за підтримки ГО «Рух за реформи» та потенційного кандидата у депутати Київради Святослава Козирєва.

15 09 zaproshenna Kozyrev

15 09 Kozyrev spilnefoto

На новий майданчик завітали також голова Деснянської РДА Онуфрійчук Вадим та Президент фонду волонтерів України Тимофій Нагірний. Під час свята відбулось змагання турнікменів, переможці якого отримали цінні подарунки. Окрім цього, Святослав Козирєв вручив чемпіонці із дзюдо м’яч та пакет із магазину «Спортмастер». Усіх присутніх безкоштовно пригощали кавою й солодкою ватою, роздавали воду.

12 09 Kozyrev nahorody

15 09 Kozyrev vata

Варто відзначити, що представники ГО «Рух за Реформи» також вчергове здійснювали збір контактних даних (ПІБ, адреса проживання, телефон) гостей свята. У коментарі представнику ОПОРИ активісти організації зазначили, «що це потрібно для звітності».

15 09 Kozyrev pidpysy

Наступного дня, у суботу 12 вересня, у столиці відбулось ще одне відкриття одразу двох нових дитячих майданчиків. Цього разу за підтримки нинішнього депутата Київради Олександра Бродського. На своїй facebook-сторінці політик попередньо виклав анонс подій.

15 09 Brodskyi anons

Представник Громадянської мережі ОПОРА відвідав одне зі святкувань, яке стартувало у дворі будинку за адресою: вул. Грекова, 26. З 15:00 мешканців розважали аніматори, які проводили танцювальні конкурси, функціонував батут для дітей. Гості події могли взяти участь у вікторинах, переможців нагороджували призами: пакетами із надписом «Олександр Бродський», в яких були кольорові олівці, розмальовки та інша канцелярія.

Варто додати, що на території майданчика був розташований намет із надписом «Олександр Бродський», з нього всіх охочих безкоштовно пригощали солодкою ватою. Наприкінці дійства Олександр Якович особисто роздав три ящики морозива присутнім.

15 09 Brodskyi vata

У неділю, 13 вересня, відбулось ще одне свято, цього разу за підтримки іншого депутата Київради Костянтина Ялового. О 12:00 на перехресті вул. Туполєва й Салютної також відкрили новий дитячий майданчик. Під час заходу, на літній сцені парку, ініціювали конкурс самодіяльності дитячих колективів, для всіх бажаючих проходили майстер-класи.

15 09 Alovyi vidrytia

15 09 Alovyi vystup

На території дійства стояли намети із написом «Рідні Нивки Костянтин Яловий», з яких містян, знову ж таки, пригощали солодкою ватою та гарячим чаєм. Окрім цього, мешканці могли зареєструватись в одному з наметів на безкоштовну прогулянку Дніпром на кораблі, банери з відповідним закликом висіли на сцені. Варто також додати, що організація таких подорожей відбувається вже не вперше.

15 09 Alovyi pryhoshae

Слід зазначити, що до моменту офіційної реєстрації кандидата в депутати неможливо довести, що такі дії є передвиборною агітацією, яка здійснюється із порушенням закону.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до частини 4 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Хочемо наголосити, що за вчинення підкупу виборців передбачена кримінальна відповідальність.

Андрій Савчук
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у місті Києві
066 29 28 784