26 жовтня 2014 року в місті Лисичанськ Луганської області розклеяні свіжі передвиборчі плакати політичної сили Радикальная партія Олега Ляшко.

Спостерігачі Громадянської Мережі ОПОРА зафіксували порушення в день виборів у місті Лисичанськ. 26 жовтня на вулицях містах Лисичанськ з’явились свіжі агітаційні плакати на вулицях міста. Ці інформаційні матеріали мають зміст передвиборчої агітації і включають в себе текст «Ляшко Радикальна Партія. №1 у бюлетені». Даний факт є порушенням Закону України «Про вибори народних депутатів України», де у ст. 70 в п. 2 зазначено: «Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування».

 Lyashko L

 

 

 

 

Довідково: 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушення виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборам инародних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.

Website: http://oporaua.org/

 

Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora

Twitter: https://twitter.com/opora (@opora, #вибори14, #elect_ua)